© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroča čokolada s snežnimi kepicami

Vroča čokolada s snežnimi kepicami

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 skodelice
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroca cokolada s sneznimi kepicami

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 200 g kakovostne temne čokolade
  • 1 strok vanilje
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • sladkor po okusu
  • drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
  • cimet in nageljnove žbice (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 200 g kakovostne temne čokolade
  • 1 strok vanilje
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • sladkor po okusu
  • drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
  • cimet in nageljnove žbice (po želji)

Postopek

1

V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.

2

Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.

3

Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.