
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

Sestavine
- 200 g kuhane puste šunke
nadev
- 250 g sirnega namaza ali skute
- 1–2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica nasekljanih orehov
- sol
- 2 prgišči motovilca
- 2 žlici bučnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 200 g kuhane puste šunke
nadev
- 250 g sirnega namaza ali skute
- 1–2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica nasekljanih orehov
- sol
- 2 prgišči motovilca
- 2 žlici bučnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
Postopek
Šunko narežemo na tanke rezine in jih prekrivajoče zložimo na pladenj, ki smo ga obložili s folijo. Nadev pripravimo tako, da navedene sestavine dobro zmešamo. Rezine šunke namažemo z nadevom in s pomočjo folije čvrsto zvijemo. Zvitek damo na hladno.
Dobro ohlajen šunkin zvitek narežemo na rezine. Zraven postrežemo motovilec z bučnim oljem in balzamičnim kisom.