© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

Čas priprave 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 200 g kuhane puste šunke

nadev

  • 250 g sirnega namaza ali skute
  • 1–2 žlici sveže naribanega hrena
  • 1 žlica nasekljanih orehov
  • sol
  • 2 prgišči motovilca
  • 2 žlici bučnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g kuhane puste šunke

nadev

  • 250 g sirnega namaza ali skute
  • 1–2 žlici sveže naribanega hrena
  • 1 žlica nasekljanih orehov
  • sol
  • 2 prgišči motovilca
  • 2 žlici bučnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa

Postopek

1

Šunko narežemo na tanke rezine in jih prekrivajoče zložimo na pladenj, ki smo ga obložili s folijo. Nadev pripravimo tako, da navedene sestavine dobro zmešamo. Rezine šunke namažemo z nadevom in s pomočjo folije čvrsto zvijemo. Zvitek damo na hladno.

2

Dobro ohlajen šunkin zvitek narežemo na rezine. Zraven postrežemo motovilec z bučnim oljem in balzamičnim kisom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.