Kaj boste skuhali danes?
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Postopek
Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.
Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.
Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.
Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake z mandarinami
Ta cheesecake vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Ragu iz govejega repa z rezanci
Kutinov sir z vaniljo in ingverjem
Tradicionalna slaščica, ki smo ji dodali vaniljo in ingver za dodatno toplino