© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tortiljni zvitki

Iz rubrike Otroci kuhamo

Tortiljni zvitki

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spomladanski tortiljni zvitki A big

Sestavine

  • 4 tortilje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici majoneze
  • nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
  • 150 g naribanega sira
  • zelena solata
  • 2 paradižnika
  • kuhana koruza iz pločevinke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 tortilje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici majoneze
  • nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
  • 150 g naribanega sira
  • zelena solata
  • 2 paradižnika
  • kuhana koruza iz pločevinke

Postopek

1

Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.

spomladanski tortiljni zvitki 1
2

Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.

spomladanski tortiljni zvitki 2
3

Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.

spomladanski-tortiljni-zvitki-3_318x220_acf_cropped-1
4

Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.

spomladanski tortiljni zvitki 4

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.