
Kaj boste skuhali danes?
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke

Spomin na otroštvo ali sodoben brunch trend?
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Postopek
Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.

Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.

Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.

Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije
Makroni s čokolado in malinami
Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.