© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hruškove pite iz listnatega testa s kremo iz roqueforta

Hruškove pite iz listnatega testa s kremo iz roqueforta

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Simply Good Food sticky pear tarts with Roquefort cream

Sestavine

  • 1 velika zrela hruška
  • 320 g razvaljanega listnatega testa
  • moka za delovno površino

krema

  • 1 žlica medu
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 25 g blagega roqueforta
  • 2 žlici rjavega sladkorja
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 velika zrela hruška
  • 320 g razvaljanega listnatega testa
  • moka za delovno površino

krema

  • 1 žlica medu
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 25 g blagega roqueforta
  • 2 žlici rjavega sladkorja

Postopek

1

Listnato testo odvijemo in iz njega izrežemo dva kroga s premerom 15 cm, pri čemer si pomagamo z manjšim krožnikom. Položimo ju na pekač in ju po vsej površini prebodemo z vilicami. Hruško olupimo, jo razpolovimo po dolžini in ji odstranimo peščišče. Vsako polovico na tanko narežemo, nato pa rezine v krogu enakomerno razporedimo po sredini testa, tako da se prekrivajo. Med rezinami in robom testa pustimo 2 cm prostora. Rob zvijemo in ga valovito stisnemo skupaj, da lepo objame konce hrušk. (To lahko storimo že en dan vnaprej in piti shranimo v hladilniku; tudi če hruške nekoliko porjavijo, se to ne bo videlo.)

2

Pripravimo kremo. Roquefort nadrobimo. Smetano in med stepemo, da se smetana malce učvrsti. Dodamo sir in še naprej stepamo. Zmes postrgamo v manjšo posodo in jo shranimo v hladilniku. (Kremo lahko pripravimo en dan vnaprej.)

3

V pečico damo prazen pekač in jo segrejemo na 200 °C. Pripravimo glazuro. V kozico vsujemo sladkor in ga kuhamo pri zmerni temperaturi, da se stopi in karamelizira. Nato ga polijemo po hruškah in piti položimo na vroč pekač. Pečemo 15 minut, da se testo napihne in zlato zapeče. Nato piti prestavimo na ogreta krožnika in na vsako položimo žlico kreme iz roqueforta, da se ta stopi.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.