Kaj boste skuhali danes?
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
Postopek
Najprej pripravimo solato. Zeleno olupimo in jo narežemo na ozke trakove ali grobo naribamo. Jabolki očistimo, narežemo na rezine in dodamo zeleni. Solato začinimo s prelivom, ki ga naredimo tako, da majonezo zmešamo z gorčico in malo limonovega soka.
V multipraktiku zmeljemo kruh v drobtine in jih zmešamo s sirom. Stresemo na večji krožnik in začinimo s soljo in poprom. Zrezke najprej pomočimo v razžvrkljano jajce, nato pa jih z obeh strani povaljamo v drobtinah.
V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in zrezke na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute. Postrežemo jih s solato iz zelene in jabolk.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.