© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk

Okusen zrezek, ki hrusta.

Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk

Okusen zrezek, ki hrusta.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zrezki-v-sirovi-panadi-s-solato-iz-zelene-in-jabolk_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
  • 50 g sira (grojerja ali ementalca)
  • 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
  • 1 jajce
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper

solata iz zelene in jabolk

  • 1 gomolj zelene
  • 2 rdeči jabolki
  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • malo limonovega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
  • 50 g sira (grojerja ali ementalca)
  • 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
  • 1 jajce
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper

solata iz zelene in jabolk

  • 1 gomolj zelene
  • 2 rdeči jabolki
  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • malo limonovega soka

Postopek

1

Najprej pripravimo solato. Zeleno olupimo in jo narežemo na ozke trakove ali grobo naribamo. Jabolki očistimo, narežemo na rezine in dodamo zeleni. Solato začinimo s prelivom, ki ga naredimo tako, da majonezo zmešamo z gorčico in malo limonovega soka.

2

V multipraktiku zmeljemo kruh v drobtine in jih zmešamo s sirom. Stresemo na večji krožnik in začinimo s soljo in poprom. Zrezke najprej pomočimo v razžvrkljano jajce, nato pa jih z obeh strani povaljamo v drobtinah.

3

V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in zrezke na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute. Postrežemo jih s solato iz zelene in jabolk.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.