
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.

Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
Postopek
Najprej pripravimo solato. Zeleno olupimo in jo narežemo na ozke trakove ali grobo naribamo. Jabolki očistimo, narežemo na rezine in dodamo zeleni. Solato začinimo s prelivom, ki ga naredimo tako, da majonezo zmešamo z gorčico in malo limonovega soka.
V multipraktiku zmeljemo kruh v drobtine in jih zmešamo s sirom. Stresemo na večji krožnik in začinimo s soljo in poprom. Zrezke najprej pomočimo v razžvrkljano jajce, nato pa jih z obeh strani povaljamo v drobtinah.
V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in zrezke na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute. Postrežemo jih s solato iz zelene in jabolk.