
Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh
Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh

Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
- 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
- pest lističev žajblja
- 30 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 žlici olja
zeljnata solata
- ½ glave belega zelja
- 2 rdeči jabolki
- 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
- 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
- pest lističev žajblja
- 30 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 žlici olja
zeljnata solata
- ½ glave belega zelja
- 2 rdeči jabolki
- 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
- sol
- poper
Postopek
Sveže zelje naribamo (ali narežemo) na rezance in solimo. Meso začinimo, položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in ga z valjarjem stanjšamo na približno 1 cm. Kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo žajbelj in nekajkrat na kratko poženemo sekljalnik, da liste grobo seseklja. Drobtine zmešamo s parmezanom in jih damo na večji krožnik. Začinimo jih s poprom. Jajce razžvrkljamo.
Vsako zarebrnico pomočimo v jajce, jo odcedimo in položimo na drobtine. Z obeh strani jo obdamo z drobtinami, rahlo pritisnemo in odložimo na drug krožnik.
V veliki ponvi segrejemo olje in zarebrnice na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute.
Medtem pripravimo solato. Jabolka razrežemo na četrtine, odstranimo peščišča in jih narežemo na krhlje. Zmešamo jih z naribanim zeljem in prelijemo s pinjencem ali jogurtom. Zarebrnice postrežemo z zeljnato solato.