
Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh
Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh

Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
- 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
- pest lističev žajblja
- 30 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 žlici olja
zeljnata solata
- ½ glave belega zelja
- 2 rdeči jabolki
- 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
- sol
- poper

Okus, ki ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
- 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
- pest lističev žajblja
- 30 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 žlici olja
zeljnata solata
- ½ glave belega zelja
- 2 rdeči jabolki
- 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
- sol
- poper
Postopek
Sveže zelje naribamo (ali narežemo) na rezance in solimo. Meso začinimo, položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in ga z valjarjem stanjšamo na približno 1 cm. Kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo žajbelj in nekajkrat na kratko poženemo sekljalnik, da liste grobo seseklja. Drobtine zmešamo s parmezanom in jih damo na večji krožnik. Začinimo jih s poprom. Jajce razžvrkljamo.
Vsako zarebrnico pomočimo v jajce, jo odcedimo in položimo na drobtine. Z obeh strani jo obdamo z drobtinami, rahlo pritisnemo in odložimo na drug krožnik.
V veliki ponvi segrejemo olje in zarebrnice na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute.
Medtem pripravimo solato. Jabolka razrežemo na četrtine, odstranimo peščišča in jih narežemo na krhlje. Zmešamo jih z naribanim zeljem in prelijemo s pinjencem ali jogurtom. Zarebrnice postrežemo z zeljnato solato.