© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki

Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh

Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki

Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjske-zarebrnice-z-zeljnato-solato-z-jabolki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
  • 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
  • pest lističev žajblja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 2 žlici olja

zeljnata solata

  • ½ glave belega zelja
  • 2 rdeči jabolki
  • 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
  • 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
  • pest lističev žajblja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 2 žlici olja

zeljnata solata

  • ½ glave belega zelja
  • 2 rdeči jabolki
  • 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
  • sol
  • poper

Postopek

1

Sveže zelje naribamo (ali narežemo) na rezance in solimo. Meso začinimo, položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in ga z valjarjem stanjšamo na približno 1 cm. Kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo žajbelj in nekajkrat na kratko poženemo sekljalnik, da liste grobo seseklja. Drobtine zmešamo s parmezanom in jih damo na večji krožnik. Začinimo jih s poprom. Jajce razžvrkljamo.

2

Vsako zarebrnico pomočimo v jajce, jo odcedimo in položimo na drobtine. Z obeh strani jo obdamo z drobtinami, rahlo pritisnemo in odložimo na drug krožnik.

3

V veliki ponvi segrejemo olje in zarebrnice na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute.

4

Medtem pripravimo solato. Jabolka razrežemo na četrtine, odstranimo peščišča in jih narežemo na krhlje. Zmešamo jih z naribanim zeljem in prelijemo s pinjencem ali jogurtom. Zarebrnice postrežemo z zeljnato solato.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.