© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski zrezki s pršutom in krompirjevo solato

Svinjski zrezki s pršutom in krompirjevo solato

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjski_zrezki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 175 g mladega krompirja
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
  • ¼ žličke semen kumine
  • ½ žličke dijonske gorčice
  • 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
  • 2 žlički narezanega žajblja
  • 2 rezini pršuta
  • 1 žlička repičnega olja
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • poper
  • 2 prgišči solatnih listov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g mladega krompirja
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
  • ¼ žličke semen kumine
  • ½ žličke dijonske gorčice
  • 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
  • 2 žlički narezanega žajblja
  • 2 rezini pršuta
  • 1 žlička repičnega olja
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • poper
  • 2 prgišči solatnih listov

Postopek

1

V kozici zavremo vodo. Krompir zdrgnemo in ga narežemo na debele rezine. Zeleno grobo narežemo. Stresemo ju v kozico in kuhamo 8 minut. Medtem narežemo kisli kumarici in ju v skledi zmešamo z jogurtom, semeni kumine in gorčico. Ko sta krompir in zelena skuhana, ju odcedimo in za nekaj minut postavimo na stran, da se nekoliko ohladita.

2

Svinjska zrezka potolčemo z valjarjem, da ju sploščimo. Potresemo ju z žajbljem, nekoliko popramo in na vsakega položimo rezino pršuta. V teflonski ponvi segrejemo olje, nanj položimo zrezka in ju med peko enkrat previdno obrnemo, da se na vsaki strani pečeta nekaj minut. Prilijemo balzamični kis, da zacvrči.

3

Krompir in zeleno zmešamo s prelivom in ju postrežemo s svinjino. Za prilogo dodamo nekaj solatnih listov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.