
Kaj boste skuhali danes?
Svinjski zrezki s pršutom in krompirjevo solato
Svinjski zrezki s pršutom in krompirjevo solato

Sestavine
- 175 g mladega krompirja
- 3 stebla stebelne zelene
- 3 žlice navadnega jogurta
- 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
- ¼ žličke semen kumine
- ½ žličke dijonske gorčice
- 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
- 2 žlički narezanega žajblja
- 2 rezini pršuta
- 1 žlička repičnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- poper
- 2 prgišči solatnih listov

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 175 g mladega krompirja
- 3 stebla stebelne zelene
- 3 žlice navadnega jogurta
- 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
- ¼ žličke semen kumine
- ½ žličke dijonske gorčice
- 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
- 2 žlički narezanega žajblja
- 2 rezini pršuta
- 1 žlička repičnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- poper
- 2 prgišči solatnih listov
Postopek
V kozici zavremo vodo. Krompir zdrgnemo in ga narežemo na debele rezine. Zeleno grobo narežemo. Stresemo ju v kozico in kuhamo 8 minut. Medtem narežemo kisli kumarici in ju v skledi zmešamo z jogurtom, semeni kumine in gorčico. Ko sta krompir in zelena skuhana, ju odcedimo in za nekaj minut postavimo na stran, da se nekoliko ohladita.
Svinjska zrezka potolčemo z valjarjem, da ju sploščimo. Potresemo ju z žajbljem, nekoliko popramo in na vsakega položimo rezino pršuta. V teflonski ponvi segrejemo olje, nanj položimo zrezka in ju med peko enkrat previdno obrnemo, da se na vsaki strani pečeta nekaj minut. Prilijemo balzamični kis, da zacvrči.
Krompir in zeleno zmešamo s prelivom in ju postrežemo s svinjino. Za prilogo dodamo nekaj solatnih listov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karamelne rezine z oreški
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.