Kaj boste skuhali danes?
Svinjski zrezki s pršutom in krompirjevo solato
Svinjski zrezki s pršutom in krompirjevo solato
Sestavine
- 175 g mladega krompirja
- 3 stebla stebelne zelene
- 3 žlice navadnega jogurta
- 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
- ¼ žličke semen kumine
- ½ žličke dijonske gorčice
- 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
- 2 žlički narezanega žajblja
- 2 rezini pršuta
- 1 žlička repičnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- poper
- 2 prgišči solatnih listov
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 175 g mladega krompirja
- 3 stebla stebelne zelene
- 3 žlice navadnega jogurta
- 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
- ¼ žličke semen kumine
- ½ žličke dijonske gorčice
- 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
- 2 žlički narezanega žajblja
- 2 rezini pršuta
- 1 žlička repičnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- poper
- 2 prgišči solatnih listov
Postopek
V kozici zavremo vodo. Krompir zdrgnemo in ga narežemo na debele rezine. Zeleno grobo narežemo. Stresemo ju v kozico in kuhamo 8 minut. Medtem narežemo kisli kumarici in ju v skledi zmešamo z jogurtom, semeni kumine in gorčico. Ko sta krompir in zelena skuhana, ju odcedimo in za nekaj minut postavimo na stran, da se nekoliko ohladita.
Svinjska zrezka potolčemo z valjarjem, da ju sploščimo. Potresemo ju z žajbljem, nekoliko popramo in na vsakega položimo rezino pršuta. V teflonski ponvi segrejemo olje, nanj položimo zrezka in ju med peko enkrat previdno obrnemo, da se na vsaki strani pečeta nekaj minut. Prilijemo balzamični kis, da zacvrči.
Krompir in zeleno zmešamo s prelivom in ju postrežemo s svinjino. Za prilogo dodamo nekaj solatnih listov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Spomladanska piščančja pečenka
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.