© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolač iz bučk in ameriških orehov z javorovim prelivom

Kolač iz bučk in ameriških orehov z javorovim prelivom

Čas priprave 1 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kolac-iz-buck-in-ameriskih-orehov-z-javorovim-prelivom_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 2,5 dl sončničnega olja
  • 300 g moke
  • 2,5 žličke pecilnega praška
  • 3 žličke mešanice začimb za medenjake
  • 250 g svetlega rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • drobno naribana lupina in sok 1 pomaranče
  • 300 g bučk
  • 200 g ameriških orehov (pekanov), lahko tudi navadnih
  • sončnično olje za model

preliv

  • 50 g zmehčanega masla
  • 250 g kremnega sira
  • 4 žlice javorovega sirupa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2,5 dl sončničnega olja
  • 300 g moke
  • 2,5 žličke pecilnega praška
  • 3 žličke mešanice začimb za medenjake
  • 250 g svetlega rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • drobno naribana lupina in sok 1 pomaranče
  • 300 g bučk
  • 200 g ameriških orehov (pekanov), lahko tudi navadnih
  • sončnično olje za model

preliv

  • 50 g zmehčanega masla
  • 250 g kremnega sira
  • 4 žlice javorovega sirupa

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Okrogel model za torte s premerom 22 cm namažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Moko, pecilni prašek in mešanico začimb presejemo v skledo in dodamo še sladkor. V drugi skledi stepemo jajca skupaj s pomarančno lupino in sokom, nato prilijemo še olje.

2

Bučko naribamo in temeljito ožmemo.V oljno mešanico priložimo naribano bučko in 150 g grobo nasekljanih orehov. Zmes vlijemo v moko in temeljito zmešamo.

3

Maso damo v model, zgladimo površino in pečemo 1 uro in 20 minut oziroma tako dolgo, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino biskvita, čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se kolač pol ure ohlaja v modlu, nato ga položimo na rešetko in pustimo, da se do konca ohladi.

4

Medtem stepemo vse sestavine za preliv. Ko je biskvit ohlajen, preliv z lopatico namažemo po kolaču, posujemo s preostalimi nasekljanimi orehi in postrežemo.

Nasvet

Za ta recept se obnesejo tudi velike bučke, ki jim ostranimo semena.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.