© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobov zavitek

Gobov zavitek

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gobov zavitek

Sestavine

  • 2 lista vlečenega testa
  • maslo za premaz

nadev

  • 1 kg sezonskih gob (npr. lisičke, jurčki, brezovi gobani, maslenke, šampinjoni)
  • 100 g drobno sesekljane čebule
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
  • 150 g skute
  • sol
  • poper
  • olje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 lista vlečenega testa
  • maslo za premaz

nadev

  • 1 kg sezonskih gob (npr. lisičke, jurčki, brezovi gobani, maslenke, šampinjoni)
  • 100 g drobno sesekljane čebule
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
  • 150 g skute
  • sol
  • poper
  • olje

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev. Gobe očistimo in narežemo na koščke. Čebulo zarumenimo na vročem maslu. Dodamo gobe, pražimo toliko časa, da vsa tekočina, ki se je izločila iz gob, izpari, nato jih ohladimo. Dodamo peteršilj in skuto, zmešamo ter nadev začinimo s soljo in poprom.

2

Na kuhinjsko krpo položimo list testa, ga rahlo namažemo z razpuščenim maslom in pokrijemo z drugim listom testa. Po testu enakomerno porazdelimo nadev, zvijemo in konce zavitka spodvihamo.

3

Zavitek položimo na pekač, ki smo ga rahlo naoljili ali obložili s papirjem za peko, ter pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.