
Kaj boste skuhali danes?
Gobov zavitek
Gobov zavitek

Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- maslo za premaz
nadev
- 1 kg sezonskih gob (npr. lisičke, jurčki, brezovi gobani, maslenke, šampinjoni)
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 1 žlica masla
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
- 150 g skute
- sol
- poper
- olje

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- maslo za premaz
nadev
- 1 kg sezonskih gob (npr. lisičke, jurčki, brezovi gobani, maslenke, šampinjoni)
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 1 žlica masla
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
- 150 g skute
- sol
- poper
- olje
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Gobe očistimo in narežemo na koščke. Čebulo zarumenimo na vročem maslu. Dodamo gobe, pražimo toliko časa, da vsa tekočina, ki se je izločila iz gob, izpari, nato jih ohladimo. Dodamo peteršilj in skuto, zmešamo ter nadev začinimo s soljo in poprom.
Na kuhinjsko krpo položimo list testa, ga rahlo namažemo z razpuščenim maslom in pokrijemo z drugim listom testa. Po testu enakomerno porazdelimo nadev, zvijemo in konce zavitka spodvihamo.
Zavitek položimo na pekač, ki smo ga rahlo naoljili ali obložili s papirjem za peko, ter pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 20 minut.