
Gobov zavitek
Gobov zavitek

Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- maslo za premaz
nadev
- 1 kg sezonskih gob (npr. lisičke, jurčki, brezovi gobani, maslenke, šampinjoni)
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 1 žlica masla
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
- 150 g skute
- sol
- poper
- olje

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- maslo za premaz
nadev
- 1 kg sezonskih gob (npr. lisičke, jurčki, brezovi gobani, maslenke, šampinjoni)
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 1 žlica masla
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
- 150 g skute
- sol
- poper
- olje
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Gobe očistimo in narežemo na koščke. Čebulo zarumenimo na vročem maslu. Dodamo gobe, pražimo toliko časa, da vsa tekočina, ki se je izločila iz gob, izpari, nato jih ohladimo. Dodamo peteršilj in skuto, zmešamo ter nadev začinimo s soljo in poprom.
Na kuhinjsko krpo položimo list testa, ga rahlo namažemo z razpuščenim maslom in pokrijemo z drugim listom testa. Po testu enakomerno porazdelimo nadev, zvijemo in konce zavitka spodvihamo.
Zavitek položimo na pekač, ki smo ga rahlo naoljili ali obložili s papirjem za peko, ter pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 20 minut.