
Sestavine
- 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
- stopljeno maslo za pokapanje in premaz
nadev
- 120 g jedilne čokolade
- 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
- 5 jajc
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
ko postrežemo
- kokosovi ostružki
- sladka smetana ali vaniljev sladoled

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
- stopljeno maslo za pokapanje in premaz
nadev
- 120 g jedilne čokolade
- 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
- 5 jajc
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
ko postrežemo
- kokosovi ostružki
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Postopek
Za nadev čokolado drobno naribamo in zmešamo z naribanimi mandlji. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Beljake stepemo v čvrst sneg in zmešamo z rumenjakovo mešanico.
Oba lista vlečenega testa pokapamo z malo stopljenega masla, nato ju drugega vrh drugega položimo na navlažen prt. Na testo razprostremo jajčno maso in posujemo s čokoladno-mandljevo mešanico.
Testo z vijemo v zavitek in konca zavihamo navznoter. Zavitek položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažemo s stopljenim maslom. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 °C, in pečemo 25 do 30 minut.
Zavitek postrežemo vroč, okrašen s kokosovimi ostružki, in priložimo še stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.
Nasvet
Če niste ljubitelj čokolade in oreščkov, pa lahko pripravite katerega od sadnih zavitkov: hruškov zavitek s kozjim sirom, jabolčni zavitek ali skutni zavitek z robidnicami.