
Kaj boste skuhali danes?
Jetrni riž v goveji juhi
Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.
Jetrni riž v goveji juhi
Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.

Sestavine
jetrni riž
- 250 g govejih jeter
- 60 g ledvične maščobe
- manjši kos vranice
- 2 žemlji
- malo mleka
- 1 manjša čebula
- 30 g masla
- malo peteršilja
- 1 strok česna
- 2 jajci
- majaron
- malo limonove lupine
- sol
- poper
- 1 liter goveje juhe
- peteršilj za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
jetrni riž
- 250 g govejih jeter
- 60 g ledvične maščobe
- manjši kos vranice
- 2 žemlji
- malo mleka
- 1 manjša čebula
- 30 g masla
- malo peteršilja
- 1 strok česna
- 2 jajci
- majaron
- malo limonove lupine
- sol
- poper
- 1 liter goveje juhe
- peteršilj za posip
Postopek
Jetra, ledvično maščobo in vranico dobro zmeljemo. Žemlji narežemo na manjše kocke in jih namočimo v mleko. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Prav tako sesekljamo peteršilj. V primerno veliki ponvi segrejemo maslo in na njem rahlo podušimo čebulo, ki jo nato ohladimo.
Vse sestavine za jetrni riž dobro premešamo v veliki skledi. Maso začinimo z majaronom, limonino lupino, soljo in poprom.
V loncu zavremo rahlo posoljeno vodo in vanjo s cedilom za vlivance stisnemo maso za jetrni riž. Pustimo, da voda zavre, nato lonec odstavimo z ognja, pustimo zakuho v vodi še 5 minut, nato pa riž precedimo, ga splahnemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Govejo juho segrejemo, ji dodamo jetrni riž, posujemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.