© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jetrni riž v goveji juhi

Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.

Jetrni riž v goveji juhi

Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jetrni riz v goveji juhi

Sestavine

jetrni riž

  • 250 g govejih jeter
  • 60 g ledvične maščobe
  • manjši kos vranice
  • 2 žemlji
  • malo mleka
  • 1 manjša čebula
  • 30 g masla
  • malo peteršilja
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • majaron
  • malo limonove lupine
  • sol
  • poper
  • 1 liter goveje juhe
  • peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

jetrni riž

  • 250 g govejih jeter
  • 60 g ledvične maščobe
  • manjši kos vranice
  • 2 žemlji
  • malo mleka
  • 1 manjša čebula
  • 30 g masla
  • malo peteršilja
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • majaron
  • malo limonove lupine
  • sol
  • poper
  • 1 liter goveje juhe
  • peteršilj za posip

Postopek

1

Jetra, ledvično maščobo in vranico dobro zmeljemo. Žemlji narežemo na manjše kocke in jih namočimo v mleko. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Prav tako sesekljamo peteršilj. V primerno veliki ponvi segrejemo maslo in na njem rahlo podušimo čebulo, ki jo nato ohladimo.

2

Vse sestavine za jetrni riž dobro premešamo v veliki skledi. Maso začinimo z majaronom, limonino lupino, soljo in poprom.

3

V loncu zavremo rahlo posoljeno vodo in vanjo s cedilom za vlivance stisnemo maso za jetrni riž. Pustimo, da voda zavre, nato lonec odstavimo z ognja, pustimo zakuho v vodi še 5 minut, nato pa riž precedimo, ga splahnemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.

4

Govejo juho segrejemo, ji dodamo jetrni riž, posujemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.