
Jetrni riž v goveji juhi
Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.
Jetrni riž v goveji juhi
Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.

Sestavine
jetrni riž
- 250 g govejih jeter
- 60 g ledvične maščobe
- manjši kos vranice
- 2 žemlji
- malo mleka
- 1 manjša čebula
- 30 g masla
- malo peteršilja
- 1 strok česna
- 2 jajci
- majaron
- malo limonove lupine
- sol
- poper
- 1 liter goveje juhe
- peteršilj za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
jetrni riž
- 250 g govejih jeter
- 60 g ledvične maščobe
- manjši kos vranice
- 2 žemlji
- malo mleka
- 1 manjša čebula
- 30 g masla
- malo peteršilja
- 1 strok česna
- 2 jajci
- majaron
- malo limonove lupine
- sol
- poper
- 1 liter goveje juhe
- peteršilj za posip
Postopek
Jetra, ledvično maščobo in vranico dobro zmeljemo. Žemlji narežemo na manjše kocke in jih namočimo v mleko. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Prav tako sesekljamo peteršilj. V primerno veliki ponvi segrejemo maslo in na njem rahlo podušimo čebulo, ki jo nato ohladimo.
Vse sestavine za jetrni riž dobro premešamo v veliki skledi. Maso začinimo z majaronom, limonino lupino, soljo in poprom.
V loncu zavremo rahlo posoljeno vodo in vanjo s cedilom za vlivance stisnemo maso za jetrni riž. Pustimo, da voda zavre, nato lonec odstavimo z ognja, pustimo zakuho v vodi še 5 minut, nato pa riž precedimo, ga splahnemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Govejo juho segrejemo, ji dodamo jetrni riž, posujemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.