
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g pšeničnega zdroba
- 150 g sladkorja
- 7 jajc
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
- sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
- sladka smetana, ko postrežemo
malinova omaka
- 250 g malin
- 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
- jedilni škrob (po potrebi)

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g pšeničnega zdroba
- 150 g sladkorja
- 7 jajc
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
- sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
- sladka smetana, ko postrežemo
malinova omaka
- 250 g malin
- 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
- jedilni škrob (po potrebi)
Postopek
V kozici zavremo 8 dl mleka s polovico sladkorja, vaniljevim sladkorjem in limonovo lupinico.
Posebej v 2 dl hladnega mleka gladko razmešamo 7 rumenjakov in zdrob ter mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Med stalnim mešanjem kuhamo 8 do 10 minut.
Medtem iz beljakov in preostale polovice sladkorja stepemo trd sneg in ga zamešamo v vreli zdrob. Z nastalo maso napolnimo pravokoten tortni obod velikosti 20 x 30 cm in jo ohladimo. Hladnemu zdrobu odstranimo obroč.
Pripravimo malinovo omako: iz malin in sladkorja skuhamo gosto maso in jo prepasiramo (po potrebi jo zgostimo z malo škroba). Omako ohladimo.
Sladico obložimo z malinami in narezanimi breskvami, narežemo na rezine ali kocke ter ponudimo z malinovo omako in stepeno sladko smetano.
Nasvet
Če nimamo pravokotnega modela, lahko uporabimo okroglega s premerom 28 cm.