
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g pšeničnega zdroba
- 150 g sladkorja
- 7 jajc
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
- sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
- sladka smetana, ko postrežemo
malinova omaka
- 250 g malin
- 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
- jedilni škrob (po potrebi)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g pšeničnega zdroba
- 150 g sladkorja
- 7 jajc
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
- sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
- sladka smetana, ko postrežemo
malinova omaka
- 250 g malin
- 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
- jedilni škrob (po potrebi)
Postopek
V kozici zavremo 8 dl mleka s polovico sladkorja, vaniljevim sladkorjem in limonovo lupinico.
Posebej v 2 dl hladnega mleka gladko razmešamo 7 rumenjakov in zdrob ter mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Med stalnim mešanjem kuhamo 8 do 10 minut.
Medtem iz beljakov in preostale polovice sladkorja stepemo trd sneg in ga zamešamo v vreli zdrob. Z nastalo maso napolnimo pravokoten tortni obod velikosti 20 x 30 cm in jo ohladimo. Hladnemu zdrobu odstranimo obroč.
Pripravimo malinovo omako: iz malin in sladkorja skuhamo gosto maso in jo prepasiramo (po potrebi jo zgostimo z malo škroba). Omako ohladimo.
Sladico obložimo z malinami in narezanimi breskvami, narežemo na rezine ali kocke ter ponudimo z malinovo omako in stepeno sladko smetano.
Nasvet
Če nimamo pravokotnega modela, lahko uporabimo okroglega s premerom 28 cm.