© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdrobova strjenka z breskvami in malinovo omako

Zdrobova strjenka z breskvami in malinovo omako

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
BRESKVE MALINE IMG_26970000

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 150 g sladkorja
  • 7 jajc
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica 1 limone
  • sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
  • sladka smetana, ko postrežemo

malinova omaka

  • 250 g malin
  • 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
  • jedilni škrob (po potrebi)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 150 g sladkorja
  • 7 jajc
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica 1 limone
  • sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
  • sladka smetana, ko postrežemo

malinova omaka

  • 250 g malin
  • 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
  • jedilni škrob (po potrebi)

Postopek

1

V kozici zavremo 8 dl mleka s polovico sladkorja, vaniljevim sladkorjem in limonovo lupinico.

2

Posebej v 2 dl hladnega mleka gladko razmešamo 7 rumenjakov in zdrob ter mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Med stalnim mešanjem kuhamo 8 do 10  minut.

3

Medtem iz beljakov in preostale polovice sladkorja stepemo trd sneg in ga zamešamo v vreli zdrob. Z nastalo maso napolnimo pravokoten tortni obod velikosti 20 x 30 cm in jo ohladimo. Hladnemu zdrobu odstranimo obroč.

4

Pripravimo malinovo omako: iz malin in sladkorja skuhamo gosto maso in jo prepasiramo (po potrebi jo zgostimo z malo škroba). Omako ohladimo.

5

Sladico obložimo z malinami in narezanimi breskvami, narežemo na rezine ali kocke ter ponudimo z malinovo omako in stepeno sladko smetano.

Nasvet

Če nimamo pravokotnega modela, lahko uporabimo okroglega s premerom 28 cm.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.