© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec z gobami in grahom

Piščanec iz enega lonca

Piščanec z gobami in grahom

Piščanec iz enega lonca

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piscanec-z-gobami-in-grahom_558x620_acf_cropped

Piščanec iz enega lonca s slanino, grahom in peteršiljevo omako. Uporabimo piščančja stegna, ki so še bolj okusna in sočna kot prsi.

 

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • moka za pomokanje
  • 50 g pancete
  • 300 g majhnih rjavih šampinjonov
  • 2 veliki šalotki
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 50 g zamrznjenega graha
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • moka za pomokanje
  • 50 g pancete
  • 300 g majhnih rjavih šampinjonov
  • 2 veliki šalotki
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 50 g zamrznjenega graha
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

V večji ponvi segrejemo žlico olja. Piščanca solimo, pomokamo in popečemo z vseh strani, da se rjavo obarva, nato ga vzamemo iz ponve. Panceto narežemo na koščke in jo popražimo skupaj z gobami. Ko se gobe zmehčajo, vse vzamemo iz ponve.

2

Šalotke nasekljamo. V ponev dodamo žlico olja in šalotko pražimo 5 minut. Prilijemo jušno osnovo in kis, pustimo vreti 1 do 2 minuti. Ponovno dodamo piščanca, panceto in gobe ter kuhamo 15 minut. Dodamo še grah in peteršilj ter kuhamo 2 minuti, nato jed postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.