
Piščanec z gobami in grahom
Piščanec iz enega lonca
Piščanec z gobami in grahom
Piščanec iz enega lonca

Piščanec iz enega lonca s slanino, grahom in peteršiljevo omako. Uporabimo piščančja stegna, ki so še bolj okusna in sočna kot prsi.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- moka za pomokanje
- 50 g pancete
- 300 g majhnih rjavih šampinjonov
- 2 veliki šalotki
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 50 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- moka za pomokanje
- 50 g pancete
- 300 g majhnih rjavih šampinjonov
- 2 veliki šalotki
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 50 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
V večji ponvi segrejemo žlico olja. Piščanca solimo, pomokamo in popečemo z vseh strani, da se rjavo obarva, nato ga vzamemo iz ponve. Panceto narežemo na koščke in jo popražimo skupaj z gobami. Ko se gobe zmehčajo, vse vzamemo iz ponve.
Šalotke nasekljamo. V ponev dodamo žlico olja in šalotko pražimo 5 minut. Prilijemo jušno osnovo in kis, pustimo vreti 1 do 2 minuti. Ponovno dodamo piščanca, panceto in gobe ter kuhamo 15 minut. Dodamo še grah in peteršilj ter kuhamo 2 minuti, nato jed postrežemo.