Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z gobami in grahom
Piščanec iz enega lonca
Piščanec z gobami in grahom
Piščanec iz enega lonca
Piščanec iz enega lonca s slanino, grahom in peteršiljevo omako. Uporabimo piščančja stegna, ki so še bolj okusna in sočna kot prsi.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- moka za pomokanje
- 50 g pancete
- 300 g majhnih rjavih šampinjonov
- 2 veliki šalotki
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 50 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- moka za pomokanje
- 50 g pancete
- 300 g majhnih rjavih šampinjonov
- 2 veliki šalotki
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 50 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
V večji ponvi segrejemo žlico olja. Piščanca solimo, pomokamo in popečemo z vseh strani, da se rjavo obarva, nato ga vzamemo iz ponve. Panceto narežemo na koščke in jo popražimo skupaj z gobami. Ko se gobe zmehčajo, vse vzamemo iz ponve.
Šalotke nasekljamo. V ponev dodamo žlico olja in šalotko pražimo 5 minut. Prilijemo jušno osnovo in kis, pustimo vreti 1 do 2 minuti. Ponovno dodamo piščanca, panceto in gobe ter kuhamo 15 minut. Dodamo še grah in peteršilj ter kuhamo 2 minuti, nato jed postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Domači malinovec
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.
Vaniljevi piščančki na palčki
Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.