© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Juha iz paradižnika in pečene rdeče paprike s skuto

Juha iz paradižnika in pečene rdeče paprike s skuto

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Juha-iz-paradiznika-in-pecene-rd_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g paradižnika
  • 1 rdeča čebula
  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 2 žlici kakovostnega oljčnega olja
  • 2 neolupljena stroka česna
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici albuminske skute (rikote)
  • nekaj listov bazilike
  • 1 žlica mešanih semen
  • sol
  • poper
  • kruh, ko postrežemo

Sestavine

  • 400 g paradižnika
  • 1 rdeča čebula
  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 2 žlici kakovostnega oljčnega olja
  • 2 neolupljena stroka česna
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici albuminske skute (rikote)
  • nekaj listov bazilike
  • 1 žlica mešanih semen
  • sol
  • poper
  • kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Paradižnike razpolovimo, čebulo narežemo na četrtine in grobo narežemo papriko. Vse skupaj razporedimo po pekaču, premešamo z oljem, solimo in popramo. Česen stremo v lupini in ga skupaj s timijanom vtaknemo med kose zelenjave. Pečemo 25 do 30 minut, da se vsa zelenjava zmehča in rahlo karamelizira. Nato česen iztisnemo iz lupine na pekač in osmukamo vejice timijana, stebla in česnovo lupino pa zavržemo. Prilijemo kis in vse skupaj zmešamo v zmogljivem mešalniku ali s paličnim mešalnikom. Dodamo toliko vode, da se mešanica ravno prav zredči (približno 1,5 dl).

2

Semena popražimo. Juho po želji segrejemo ter jo solimo in popramo po okusu. Razdelimo jo v dve skodelici in na vsako dodamo žlico skute, nekaj listov bazilike, semena in brizg olja. Postrežemo s kruhom, ki ga bomo pomakali v juho.

Priljubljeni recepti

Preprosta pica margerita

Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!

35 min
Enostavno

Krofov narastek

Če vam je nekaj krofov ostalo, jih nikar ne zavrzite - raje iz (tudi nekaj dni) starih krofov pripravite odličen narastek in se posladkajte še enkrat!

Enostavno

Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji

Cvetačna juha, ki očara že z vonjem

30 min
Enostavno

Zapečen krompir z gobami in panceto

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.