Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g malin
- 50 g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
- 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
- pest mandljevih lističev
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 300 g malin
- 50 g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
- 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
- pest mandljevih lističev
Postopek
Za malinovo omako z električnim mešalnikom zmešaj polovico malin s polovico sladkorja in malo vode. Omako prelij v manjšo skodelico.
Odraslega prosi, da breskve nareže na tanke rezinice. Medtem v skledi do čvrstega stepi sladko smetano s preostalim sladkorjem.
V visokih kozarcih za sadno kupo po plasteh zloži rezine breskev, sveže maline in nekaj malinove omake, nato spet breskve, maline itd.
Tik pred postrežbo na sadno kupo dodaj kepico vaniljinega sladoleda, žlico stepene smetane in posuj z mandlji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrenovi fritati v goveji juhi
Solata s krompirjem, stročjim fižolom in redkvicami
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.