
Sestavine
- 300 g malin
- 50 g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
- 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
- pest mandljevih lističev

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g malin
- 50 g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
- 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
- pest mandljevih lističev
Postopek
Za malinovo omako z električnim mešalnikom zmešaj polovico malin s polovico sladkorja in malo vode. Omako prelij v manjšo skodelico.

Odraslega prosi, da breskve nareže na tanke rezinice. Medtem v skledi do čvrstega stepi sladko smetano s preostalim sladkorjem.

V visokih kozarcih za sadno kupo po plasteh zloži rezine breskev, sveže maline in nekaj malinove omake, nato spet breskve, maline itd.

Tik pred postrežbo na sadno kupo dodaj kepico vaniljinega sladoleda, žlico stepene smetane in posuj z mandlji.
