© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruškov kolač z lešnikovim namazom

Hruškov kolač z lešnikovim namazom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hruskov-kolac-z-lesnikovim-namazom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g čokoladno-lešnikovega namaza
  • 50 g masla
  • 3 velika jajca sobne temperature
  • 140 g moke
  • 25 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 zreli, vendar čvrsti večji hruški
  • 2 žlici mareličnega džema
  • 50 g olupljenih celih lešnikov
  • maslo za model
  • sladka smetana, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g čokoladno-lešnikovega namaza
  • 50 g masla
  • 3 velika jajca sobne temperature
  • 140 g moke
  • 25 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 zreli, vendar čvrsti večji hruški
  • 2 žlici mareličnega džema
  • 50 g olupljenih celih lešnikov
  • maslo za model
  • sladka smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Okrogel model premera 23 cm namastimo z maslom. Lešnikov namaz damo v veliko skledo in mu dodamo maslo, jajca in ščepec soli. Z električnim mešalnikom mešamo eno minuto, da dobimo gladko in rahlo penasto mešanico.

2

V skledo presejemo še moko, zmešano s kakavom in pecilnim praškom. Z lopatko premešamo, da dobimo gladko mešanico. Vlijemo jo v model in vrh poravnamo. Hruške operemo, olupimo in narežemo na četrtine. Odstranimo jim peščišča ter v debeli del vsake četrtine naredimo nekaj zarez. Džem segrejemo in ga pretlačimo skozi cedilo. Polovico ga s čopičem namažemo na hruškove četrtine in jih razporedimo po vrhu biskvita v obliki ure. Hruške samo položimo na testo in jih ne tlačimo.

3

Po vrhu posujemo z lešniki in pečemo 40 minut, da kolač naraste in dobi tanko skorjico, v sredini pa je še vedno vlažen. Če v sredino kolača zapičimo leseno palčko, ni popolnoma suha, ko jo potegnemo iz kolača. Hruške še enkrat premažemo s preostalim džemom, da ne porjavijo. Kolač ohladimo v modlu. Postrežemo ohlajenega ali še malo mlačnega, zraven tekne stepena sladka smetana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.