
Sestavine
kvašeno testo
- 2 žlici bučnega olja
- 1 dl mleka
- 1 zavitek kvasa
- 320 g moke
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 1 jajce
- maslo za pekač
- rumenjak za premaz
zdrobova krema
- 1 vaniljev strok
- 4 dl mleka
- 150 g medu
- 100 g pšeničnega zdroba
- 250 g skute (z 10 % maščobe)
- 2 jajci
- sok in lupina 1 limone
- 4 žlice jajčnega likerja
- 300 g ringlojev, razpolovljenih in brez koščic

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
kvašeno testo
- 2 žlici bučnega olja
- 1 dl mleka
- 1 zavitek kvasa
- 320 g moke
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 1 jajce
- maslo za pekač
- rumenjak za premaz
zdrobova krema
- 1 vaniljev strok
- 4 dl mleka
- 150 g medu
- 100 g pšeničnega zdroba
- 250 g skute (z 10 % maščobe)
- 2 jajci
- sok in lupina 1 limone
- 4 žlice jajčnega likerja
- 300 g ringlojev, razpolovljenih in brez koščic
Postopek
Najprej pripravimo testo. Bučno olje z mlekom segrejemo in v njem razpustimo kvas. V primerno posodo presejemo moko in naredimo jamico. Vanjo nalijemo mleko, zamešamo kvasec in pustimo pokrito vzhajati 15 minut. Nato dodamo ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Postavimo na toplo in pustimo vzhajati do dvojne količine.
Medtem pripravimo kremo. Vaniljev strok po dolžini prerežemo in izpraskamo sredico. Oboje zavremo v mleku, dodamo med in zdrob ter ob mešanju kuhljamo eno minuto. Nato odstavimo, vmešamo skuto, obe jajci, limonov sok, nastrgano limonovo lupinico in jajčni liker ter nadev ohladimo.
Vzhajano testo prerežemo na pol. Eno polovico razvaljamo v krog s premerom 30 cm in ga položimo na namaščen model za torte premera 26 cm. Ob obodu modla naredimo nekoliko privzdignjen rob. Tudi drugo polovico testa razvaljamo in nato razrežemo na ozke trakove.
Nekaj zdrobove mase namažemo na testo. Po nadevu porazdelimo ringloje, pokrijemo s preostalo kremo in poravnamo. Testene trakove mrežasto nadevamo na kremo, premažemo z rumenjakom in pečemo 40 minut pri temperaturi 180 °C v pečici.