 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako
Hitra, slastna in nasitna večerja
Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako
Hitra, slastna in nasitna večerja
 
    Sestavine
- 2 pločevinki po 400 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za praženje
- 1 čebula
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica odcejenih kaper
- 60 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 5 slanih filejev sardonov (inčunov) v olju
- malo sladkorja
- 500 g njokov
- 125 g mocarele
- sol in poper
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 2 pločevinki po 400 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za praženje
- 1 čebula
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica odcejenih kaper
- 60 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 5 slanih filejev sardonov (inčunov) v olju
- malo sladkorja
- 500 g njokov
- 125 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Olive narežemo na večje koščke, sardone na manjše. Eno pločevinko paradižnika v multipraktiku gladko zmeljemo in prihranimo. V srednje veliko kozico vlijemo brizg olja in ga segrejemo pri zmerni temperaturi. Dodamo čebulo in dober ščep soli ter rahlo pražimo 8 do 10 minut, da se čebula zmehča in postekleni. Dodamo čili in ves paradižnik, znižamo temperaturo in pustimo, da nepokrito narahlo vre 10 minut. Eno pločevinko do četrtine napolnimo z vodo, ki jo prilijemo omaki. Vmešamo kapre, olive in sardone. Solimo, popramo in dodamo nekaj obilnih ščepov sladkorja. Omako nepokrito kuhamo pri nizki temperaturi še 5 minut. Dokler je ne bomo potrebovali, jo hranimo na toplem.
V večji kozici zavremo vodo. Vanjo damo njoke in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako in stresemo v ognjevarno posodo ali pekač. Potresemo z natrgano mocarelo, obilno popramo in postavimo pod razgret žar v pečici za 3 do 4 minute oziroma tako dolgo, da se mocarela stopi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladna pena s sirotko
Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči
Piščančja ponev s slanino
Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        