Kaj boste skuhali danes?
Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako
Hitra, slastna in nasitna večerja
Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako
Hitra, slastna in nasitna večerja
Sestavine
- 2 pločevinki po 400 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za praženje
- 1 čebula
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica odcejenih kaper
- 60 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 5 slanih filejev sardonov (inčunov) v olju
- malo sladkorja
- 500 g njokov
- 125 g mocarele
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 pločevinki po 400 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za praženje
- 1 čebula
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica odcejenih kaper
- 60 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 5 slanih filejev sardonov (inčunov) v olju
- malo sladkorja
- 500 g njokov
- 125 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Olive narežemo na večje koščke, sardone na manjše. Eno pločevinko paradižnika v multipraktiku gladko zmeljemo in prihranimo. V srednje veliko kozico vlijemo brizg olja in ga segrejemo pri zmerni temperaturi. Dodamo čebulo in dober ščep soli ter rahlo pražimo 8 do 10 minut, da se čebula zmehča in postekleni. Dodamo čili in ves paradižnik, znižamo temperaturo in pustimo, da nepokrito narahlo vre 10 minut. Eno pločevinko do četrtine napolnimo z vodo, ki jo prilijemo omaki. Vmešamo kapre, olive in sardone. Solimo, popramo in dodamo nekaj obilnih ščepov sladkorja. Omako nepokrito kuhamo pri nizki temperaturi še 5 minut. Dokler je ne bomo potrebovali, jo hranimo na toplem.
V večji kozici zavremo vodo. Vanjo damo njoke in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako in stresemo v ognjevarno posodo ali pekač. Potresemo z natrgano mocarelo, obilno popramo in postavimo pod razgret žar v pečici za 3 do 4 minute oziroma tako dolgo, da se mocarela stopi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.