Kaj boste skuhali danes?
Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako
Hitra, slastna in nasitna večerja
Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako
Hitra, slastna in nasitna večerja
Sestavine
- 2 pločevinki po 400 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za praženje
- 1 čebula
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica odcejenih kaper
- 60 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 5 slanih filejev sardonov (inčunov) v olju
- malo sladkorja
- 500 g njokov
- 125 g mocarele
- sol in poper
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 2 pločevinki po 400 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za praženje
- 1 čebula
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica odcejenih kaper
- 60 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 5 slanih filejev sardonov (inčunov) v olju
- malo sladkorja
- 500 g njokov
- 125 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Olive narežemo na večje koščke, sardone na manjše. Eno pločevinko paradižnika v multipraktiku gladko zmeljemo in prihranimo. V srednje veliko kozico vlijemo brizg olja in ga segrejemo pri zmerni temperaturi. Dodamo čebulo in dober ščep soli ter rahlo pražimo 8 do 10 minut, da se čebula zmehča in postekleni. Dodamo čili in ves paradižnik, znižamo temperaturo in pustimo, da nepokrito narahlo vre 10 minut. Eno pločevinko do četrtine napolnimo z vodo, ki jo prilijemo omaki. Vmešamo kapre, olive in sardone. Solimo, popramo in dodamo nekaj obilnih ščepov sladkorja. Omako nepokrito kuhamo pri nizki temperaturi še 5 minut. Dokler je ne bomo potrebovali, jo hranimo na toplem.
V večji kozici zavremo vodo. Vanjo damo njoke in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako in stresemo v ognjevarno posodo ali pekač. Potresemo z natrgano mocarelo, obilno popramo in postavimo pod razgret žar v pečici za 3 do 4 minute oziroma tako dolgo, da se mocarela stopi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!