
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?

Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras
Postopek
Tunino in sardone odcedimo, peteršilj operemo in na grobo narežemo. Z mešalnikom sesekljamo tuno, sardone, oljčno olje in peteršilj, da dobimo gladko omako. Dodamo smetano in za nekaj sekund znova premešamo. Začinimo s soljo in poprom.
V veliki posodi zavremo vodo, v kateri skuhamo špagete al dente. Špagete odcedimo, jih vrnemo v ponev, dodamo maslo in na srednje močnem ognju pretresemo. Dodamo omako in z dvema vilicama premešamo. Ponev odstavimo in špagete razporedimo na krožnike in okrasimo s črnimi olivami.