
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?

Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras
Postopek
Tunino in sardone odcedimo, peteršilj operemo in na grobo narežemo. Z mešalnikom sesekljamo tuno, sardone, oljčno olje in peteršilj, da dobimo gladko omako. Dodamo smetano in za nekaj sekund znova premešamo. Začinimo s soljo in poprom.
V veliki posodi zavremo vodo, v kateri skuhamo špagete al dente. Špagete odcedimo, jih vrnemo v ponev, dodamo maslo in na srednje močnem ognju pretresemo. Dodamo omako in z dvema vilicama premešamo. Ponev odstavimo in špagete razporedimo na krožnike in okrasimo s črnimi olivami.