
Dušena govedina z okusnimi kruhki
Ob že samo vonju se vam bodo cedile sline!
Dušena govedina z okusnimi kruhki
Ob že samo vonju se vam bodo cedile sline!

Sestavine
- 1,5 kg govedine za dušenje
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 3 lovorovi listi
- 7,5 dl rdečega vina
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2 žlički sladkorja
- 2 žlici moke
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 6 filejev slanih sardonov (inčunov) v olju
- 400 g šalotke
- 500 g korenja
- 140 g črnih oliv
- sol
pikantni toast
- poper
- 1 francoska štruca
- 100 g masla
- 6 filejev slanih sardonov (inčunov)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1,5 kg govedine za dušenje
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 3 lovorovi listi
- 7,5 dl rdečega vina
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2 žlički sladkorja
- 2 žlici moke
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 6 filejev slanih sardonov (inčunov) v olju
- 400 g šalotke
- 500 g korenja
- 140 g črnih oliv
- sol
pikantni toast
- poper
- 1 francoska štruca
- 100 g masla
- 6 filejev slanih sardonov (inčunov)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
Postopek
Govedino narežemo na velike kocke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo, 6 sardonovih filejev sesekljamo. V dovolj veliki kozici segrejemo olje in 5 minut pražimo čebulo, dodamo česen in lovor ter pražimo še 5 minut.
Dodamo vino, jušno osnovo in sladkor. Moko zmešamo s paradižnikovo mezgo in 3 žlicami vode. Zmes damo v omako in mešamo toliko časa, da se tekočina zgosti. Nato dodamo meso in sesekljane sardone. Solimo in popramo, pokrijemo in kuhamo eno uro.
Šalotke olupimo, korenček ostrgamo in narežemo na večje kose. Po eni uri kuhanja dodamo govedini cele šalotke, korenček in olive. Pokrijemo in kuhljamo še eno uro, da se vse sestavine zmehčajo.
Medtem pripravimo toast. Francosko štruco narežemo na rezine. Sardonove fileje v možnarju stremo v gladko maso (ali jih zelo fino sesekljamo), nato jih zmešamo z maslom, peteršiljem in obilo črnega popra. Rezine kruha popečemo in premažemo s sardonovim maslom. Dušeno govedino posipamo s peteršiljem in postrežemo s pikantnim toastom.