© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Dušena govedina z okusnimi kruhki

Ob že samo vonju se vam bodo cedile sline!

Dušena govedina z okusnimi kruhki

Ob že samo vonju se vam bodo cedile sline!

Čas priprave 2 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dusena-govedina-s-kruhki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1,5 kg govedine za dušenje
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 3 lovorovi listi
  • 7,5 dl rdečega vina
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 6 filejev slanih sardonov (inčunov) v olju
  • 400 g šalotke
  • 500 g korenja
  • 140 g črnih oliv
  • sol

pikantni toast

  • poper
  • 1 francoska štruca
  • 100 g masla
  • 6 filejev slanih sardonov (inčunov)
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja

Sestavine

  • 1,5 kg govedine za dušenje
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 3 lovorovi listi
  • 7,5 dl rdečega vina
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 6 filejev slanih sardonov (inčunov) v olju
  • 400 g šalotke
  • 500 g korenja
  • 140 g črnih oliv
  • sol

pikantni toast

  • poper
  • 1 francoska štruca
  • 100 g masla
  • 6 filejev slanih sardonov (inčunov)
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Govedino narežemo na velike kocke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo, 6 sardonovih filejev sesekljamo. V dovolj veliki kozici segrejemo olje in 5 minut pražimo čebulo, dodamo česen in lovor ter pražimo še 5 minut.

2

Dodamo vino, jušno osnovo in sladkor. Moko zmešamo s paradižnikovo mezgo in 3 žlicami vode. Zmes damo v omako in mešamo toliko časa, da se tekočina zgosti. Nato dodamo meso in sesekljane sardone. Solimo in popramo, pokrijemo in kuhamo eno uro.

3

Šalotke olupimo, korenček ostrgamo in narežemo na večje kose. Po eni uri kuhanja dodamo govedini cele šalotke, korenček in olive. Pokrijemo in kuhljamo še eno uro, da se vse sestavine zmehčajo.

4

Medtem pripravimo toast. Francosko štruco narežemo na rezine. Sardonove fileje v možnarju stremo v gladko maso (ali jih zelo fino sesekljamo), nato jih zmešamo z maslom, peteršiljem in obilo črnega popra. Rezine kruha popečemo in premažemo s sardonovim maslom. Dušeno govedino posipamo s peteršiljem in postrežemo s pikantnim toastom.

Priljubljeni recepti

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Vaniljevi piščančki na palčki

Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.