
Žafranova juha z mandlji
Da se juhe ne ponavljajo, pripravite to žafranovo juho.
Žafranova juha z mandlji
Da se juhe ne ponavljajo, pripravite to žafranovo juho.

Sestavine
- 1 liter čiste zelenjavne ali mesne jušne osnove
- noževa konica žafrana (segret in zdrobljen v možnarju)
- 4 rezine belega kruha od prejšnjega dne
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 5 strokov česna
- 20 dag olupljenih mandljev
- šopek gladkega peteršilja
- 1/4 žličke sveže zmletega belega popra
- 1/4 žličke zmletega kumina (orientalske kumine)
- sol
- mandljevi lističi za posip

Napitek, na katerega prisegajo ljubitelji jeseni
Nekateri komaj čakajo na začetek šolskega leta, drugi pa na začetek sezone napitka pumpkin spice latte, bučne bele kave.

Jesenska sladica z robidami in topljeno smetano, ki vas bo očarala
Ko se poletje nagne proti jeseni, narava ponudi svoje zadnje sladke plodove. Med njimi kraljujejo robidnice – globoko vijolične, rahlo kiselkaste in čudovito aromatične.

Je opraskana teflonska ponev res nevarna?
Teflonske ponve, torej ponve s prevleko proti prijemanju, so danes nepogrešljiv del skoraj vsake kuhinje.
Sestavine
- 1 liter čiste zelenjavne ali mesne jušne osnove
- noževa konica žafrana (segret in zdrobljen v možnarju)
- 4 rezine belega kruha od prejšnjega dne
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 5 strokov česna
- 20 dag olupljenih mandljev
- šopek gladkega peteršilja
- 1/4 žličke sveže zmletega belega popra
- 1/4 žličke zmletega kumina (orientalske kumine)
- sol
- mandljevi lističi za posip
Postopek
Žafranove nitke namočimo v vroči jušni osnovi. Medtem ko se žafran namaka, rezine belega kruha narežemo na drobne kocke in jih prepražimo v ponvi na dveh žlicah oljčnega olja. Kocke nato stresemo iz ponve in prihranimo.
Česen olupimo, narežemo na rezinice in skupaj z olupljenimi mandlji pražimo v ponvi na preostalem olju, da mandlji dobijo lepo zlato rjavo barvo. Peteršilj drobno nasekljamo; dve tretjini peteršilja stresemo v ponev k mandljem in česnu ter zmešamo. Zmesi peteršilja, mandljev in česna dodamo nekaj žlic juhe in zmiksamo.
Kašo stresemo v primerno kozico, dolijemo preostalo juho, začinimo s soljo, poprom in kumino ter kuhljamo približno dvajset minut. V juho vmešamo približno dve tretjini praženih kruhovih kock.
Vročo žafranovo juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo s preostalimi kruhovimi kockami, peteršiljem in mandljevimi lističi ter takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladni kolač s češnjami
Testo za pico
Pripravite domače testo za pico, dodajte najljubšo oblogo in uživajte.
Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato
Steak in krompir sta najboljši par!