© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ovsena pita s suhimi slivami

Zdrava in okusna pita s suhimi slivami

Ovsena pita s suhimi slivami

Zdrava in okusna pita s suhimi slivami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ovsena pita s suhimi slivami

Sestavine

  • 6 jajc ali 300 g beljakov
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 400 g zrelih sladkih hrušk
  • 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
  • 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
  • malo cimeta, po želji
  • kokosova mast za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 jajc ali 300 g beljakov
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 400 g zrelih sladkih hrušk
  • 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
  • 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
  • malo cimeta, po želji
  • kokosova mast za pekač

Postopek

1

Suhe slive predhodno namočimo za nekaj ur ali čez noč.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. V razžvrkljana jajca ali beljake dodamo ovsene kosmiče, dobro premešamo in pustimo stati 5 do 10 minut, da kosmiči malo nabreknejo. Medtem hruške drobno naribamo in jih dodamo kosmičem. Primešamo še vaniljo in, po želji, cimet.

3

Pekač namastimo in vanj damo polovico ovsene zmesi. Nato po celotni površini razporedimo odcejene suhe slive (ali borovnice) in nanje naložimo še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrijemo z alufolijo in pečemo približno 20   do 25 minut, nato alufolijo odstranimo in pečemo še 5 do 10 minut, da se skorjica zlato zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.