© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ovsena pita s suhimi slivami

Zdrava in okusna pita s suhimi slivami

Ovsena pita s suhimi slivami

Zdrava in okusna pita s suhimi slivami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ovsena pita s suhimi slivami

Sestavine

  • 6 jajc ali 300 g beljakov
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 400 g zrelih sladkih hrušk
  • 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
  • 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
  • malo cimeta, po želji
  • kokosova mast za pekač
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 6 jajc ali 300 g beljakov
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 400 g zrelih sladkih hrušk
  • 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
  • 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
  • malo cimeta, po želji
  • kokosova mast za pekač

Postopek

1

Suhe slive predhodno namočimo za nekaj ur ali čez noč.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. V razžvrkljana jajca ali beljake dodamo ovsene kosmiče, dobro premešamo in pustimo stati 5 do 10 minut, da kosmiči malo nabreknejo. Medtem hruške drobno naribamo in jih dodamo kosmičem. Primešamo še vaniljo in, po želji, cimet.

3

Pekač namastimo in vanj damo polovico ovsene zmesi. Nato po celotni površini razporedimo odcejene suhe slive (ali borovnice) in nanje naložimo še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrijemo z alufolijo in pečemo približno 20   do 25 minut, nato alufolijo odstranimo in pečemo še 5 do 10 minut, da se skorjica zlato zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.