Kaj boste skuhali danes?
Ovsena pita s suhimi slivami
Zdrava in okusna pita s suhimi slivami
Ovsena pita s suhimi slivami
Zdrava in okusna pita s suhimi slivami
Sestavine
- 6 jajc ali 300 g beljakov
- 300 g ovsenih kosmičev
- 400 g zrelih sladkih hrušk
- 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
- 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
- malo cimeta, po želji
- kokosova mast za pekač
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Najlepši okus jeseni: francoska jabolčna pita z marelično noto
To je ena najboljših jesenskih pit. Prepletajo se okusi jabolk in marelične marmelade z aromo cimeta. Meni se zdi ravno prav sladka, s kančkom kisline zaradi marelične marmelade. Pri nas izgine v hipu.
Sestavine
- 6 jajc ali 300 g beljakov
- 300 g ovsenih kosmičev
- 400 g zrelih sladkih hrušk
- 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
- 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
- malo cimeta, po želji
- kokosova mast za pekač
Postopek
Suhe slive predhodno namočimo za nekaj ur ali čez noč.
Pečico segrejemo na 180 °C. V razžvrkljana jajca ali beljake dodamo ovsene kosmiče, dobro premešamo in pustimo stati 5 do 10 minut, da kosmiči malo nabreknejo. Medtem hruške drobno naribamo in jih dodamo kosmičem. Primešamo še vaniljo in, po želji, cimet.
Pekač namastimo in vanj damo polovico ovsene zmesi. Nato po celotni površini razporedimo odcejene suhe slive (ali borovnice) in nanje naložimo še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrijemo z alufolijo in pečemo približno 20 do 25 minut, nato alufolijo odstranimo in pečemo še 5 do 10 minut, da se skorjica zlato zapeče.