
Vložene kumare z gorčičnimi semeni
Vložene kumare z gorčičnimi semeni

Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom
Postopek
Kumare operemo, olupimo, vzdolžno razpolovimo in z žlico odstranimo semenje. Olupljene in razpolovljene kumare narežemo na enako dolge kose, da jih bomo lahko lepo pokončno zložili v kozarce. Čebulo in česen olupimo ter razrežemo na četrtine. Kozarce operemo z vročo vodo, gumijasta tesnila pa prekuhamo in prihranimo.
V loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali kis, čebulo, česen, zelišča in začimbe; počasi kuhljamo približno pol ure. Kozarce še enkrat splaknemo z vročo vodo, nato pa vanje zložimo pripravljene kose kumar in prelijemo z neprecejenim kisovim prevretkom. Nato kozarce takoj dobro zapremo. Vložene kumare uporabimo šele čez tri do štiri tedne.