
Kaj boste skuhali danes?
Vložene kumare z gorčičnimi semeni
Vložene kumare z gorčičnimi semeni

Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom
Postopek
Kumare operemo, olupimo, vzdolžno razpolovimo in z žlico odstranimo semenje. Olupljene in razpolovljene kumare narežemo na enako dolge kose, da jih bomo lahko lepo pokončno zložili v kozarce. Čebulo in česen olupimo ter razrežemo na četrtine. Kozarce operemo z vročo vodo, gumijasta tesnila pa prekuhamo in prihranimo.
V loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali kis, čebulo, česen, zelišča in začimbe; počasi kuhljamo približno pol ure. Kozarce še enkrat splaknemo z vročo vodo, nato pa vanje zložimo pripravljene kose kumar in prelijemo z neprecejenim kisovim prevretkom. Nato kozarce takoj dobro zapremo. Vložene kumare uporabimo šele čez tri do štiri tedne.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.