
Vložene kumare z gorčičnimi semeni
Vložene kumare z gorčičnimi semeni

Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom
Postopek
Kumare operemo, olupimo, vzdolžno razpolovimo in z žlico odstranimo semenje. Olupljene in razpolovljene kumare narežemo na enako dolge kose, da jih bomo lahko lepo pokončno zložili v kozarce. Čebulo in česen olupimo ter razrežemo na četrtine. Kozarce operemo z vročo vodo, gumijasta tesnila pa prekuhamo in prihranimo.
V loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali kis, čebulo, česen, zelišča in začimbe; počasi kuhljamo približno pol ure. Kozarce še enkrat splaknemo z vročo vodo, nato pa vanje zložimo pripravljene kose kumar in prelijemo z neprecejenim kisovim prevretkom. Nato kozarce takoj dobro zapremo. Vložene kumare uporabimo šele čez tri do štiri tedne.