
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Postopek
Bučke operemo, konce odrežemo, bučke pa narežemo na 3 cm dolge kose. Z majhnim ali kroglastim nožem izdolbemo bučkino meso tako, da ostane približno centimeter širok rob.
Papriki razpolovimo, očistimo, operemo, narežemo na rezine in hitro zdušimo na vročem olju. Hren olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 80 °C.
Dušene rezine paprike zvijemo in z njimi napolnimo izdolbene bučke. V čiste kozarce nadevamo v plasteh polnjene bučke, hrenove rezine in začimbe za vlaganje. Kis, sladkor in sol zavremo ter zlijemo na bučke. Kozarce zapremo in jih v pečici ali loncu za vkuhavanje pasteriziramo približno 40 minut pri 80 °C.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija