Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Postopek
Bučke operemo, konce odrežemo, bučke pa narežemo na 3 cm dolge kose. Z majhnim ali kroglastim nožem izdolbemo bučkino meso tako, da ostane približno centimeter širok rob.
Papriki razpolovimo, očistimo, operemo, narežemo na rezine in hitro zdušimo na vročem olju. Hren olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 80 °C.
Dušene rezine paprike zvijemo in z njimi napolnimo izdolbene bučke. V čiste kozarce nadevamo v plasteh polnjene bučke, hrenove rezine in začimbe za vlaganje. Kis, sladkor in sol zavremo ter zlijemo na bučke. Kozarce zapremo in jih v pečici ali loncu za vkuhavanje pasteriziramo približno 40 minut pri 80 °C.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososova pita
Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom