
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Postopek
Bučke operemo, konce odrežemo, bučke pa narežemo na 3 cm dolge kose. Z majhnim ali kroglastim nožem izdolbemo bučkino meso tako, da ostane približno centimeter širok rob.
Papriki razpolovimo, očistimo, operemo, narežemo na rezine in hitro zdušimo na vročem olju. Hren olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 80 °C.
Dušene rezine paprike zvijemo in z njimi napolnimo izdolbene bučke. V čiste kozarce nadevamo v plasteh polnjene bučke, hrenove rezine in začimbe za vlaganje. Kis, sladkor in sol zavremo ter zlijemo na bučke. Kozarce zapremo in jih v pečici ali loncu za vkuhavanje pasteriziramo približno 40 minut pri 80 °C.