Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Postopek
Bučke operemo, konce odrežemo, bučke pa narežemo na 3 cm dolge kose. Z majhnim ali kroglastim nožem izdolbemo bučkino meso tako, da ostane približno centimeter širok rob.
Papriki razpolovimo, očistimo, operemo, narežemo na rezine in hitro zdušimo na vročem olju. Hren olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 80 °C.
Dušene rezine paprike zvijemo in z njimi napolnimo izdolbene bučke. V čiste kozarce nadevamo v plasteh polnjene bučke, hrenove rezine in začimbe za vlaganje. Kis, sladkor in sol zavremo ter zlijemo na bučke. Kozarce zapremo in jih v pečici ali loncu za vkuhavanje pasteriziramo približno 40 minut pri 80 °C.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus