© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučke s papriko, vložene v kisu

Bučke s papriko, vložene v kisu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 l vloženih bučk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zucchini, EingelegteeinseitigProd. 8/012001 06 27

Sestavine

  • 1 kg bučk
  • 2 rdeči papriki
  • 2 žlici olja
  • 50 g svežega hrena
  • 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
  • 2 žlici soli

Sestavine

  • 1 kg bučk
  • 2 rdeči papriki
  • 2 žlici olja
  • 50 g svežega hrena
  • 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
  • 2 žlici soli

Postopek

1

Bučke operemo, konce odrežemo, bučke pa narežemo na 3 cm dolge kose. Z majhnim ali kroglastim nožem izdolbemo bučkino meso tako, da ostane približno centimeter širok rob.

2

Papriki razpolovimo, očistimo, operemo, narežemo na rezine in hitro zdušimo na vročem olju. Hren olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 80 °C.

3

Dušene rezine paprike zvijemo in z njimi napolnimo izdolbene bučke. V čiste kozarce nadevamo v plasteh polnjene bučke, hrenove rezine in začimbe za vlaganje. Kis, sladkor in sol zavremo ter zlijemo na bučke. Kozarce zapremo in jih v pečici ali loncu za vkuhavanje pasteriziramo približno 40 minut pri 80 °C.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.