Kaj boste skuhali danes?
Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako
Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven
Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako
Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven
Sestavine
za začinjeno olje
- 1 žlička gorčice v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
- 0,6 dl oljčnega olja
za omako
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
- 60 g popraženih orehovih jedrc
- 1,2 dl oljčnega olja
- 4 žlice krušnih drobtin
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
za začinjeno olje
- 1 žlička gorčice v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
- 0,6 dl oljčnega olja
za omako
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
- 60 g popraženih orehovih jedrc
- 1,2 dl oljčnega olja
- 4 žlice krušnih drobtin
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)
Postopek
Pripravimo kovinska, bambusova ali lesena nabodala; če imamo bambusova ali lesena, jih najmanj 30 minut namakamo v vodi.
Za začinjeno olje v veliki skledi pomešamo vse začimbe in jim primešamo olje.
Fileje piščančjih prsi po dolgem raz- polovimo, nato jih prečno narežemo na približno 3 cm široke kose. Dodamo jih v skledo z začinjenim oljem in zmešamo, da so kosi mesa enakomerno obdani z oljem in začimbami.
Meso nabodemo na nabodala tako, da se kosi dotikajo, a niso preveč natlačeni. Nabodala pokrijemo in postavimo v hladilnik, kjer naj se marinirajo do 1 ure.
Sestavine za omako damo v multipraktik in zmeljemo v pire, ki spominja na pesto. Po želji ga lahko razredčimo z malo vode.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Nabodala pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom 8 do 10 minut, da je meso čvrsto na dotik ter skoz in skoz pečeno, medtem jih enkrat obrnemo. Vzamemo jih z žara in pustimo počivati 2 do 3 minute, preden postrežemo.
Piščančja nabodala postrežemo topla s paprikino-orehovo omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjsko stegno na žaru s poletno zelenjavo
Sladka grahova solata
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma