© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako

Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven

Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako

Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako

Sestavine

za začinjeno olje

  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
  • 0,6 dl oljčnega olja

za omako

  • 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
  • 60 g popraženih orehovih jedrc
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 4 žlice krušnih drobtin
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1⁄4 žličke grobe morske soli
  • 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
  • 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

za začinjeno olje

  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
  • 0,6 dl oljčnega olja

za omako

  • 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
  • 60 g popraženih orehovih jedrc
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 4 žlice krušnih drobtin
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1⁄4 žličke grobe morske soli
  • 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
  • 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)

Postopek

1

Pripravimo kovinska, bambusova ali lesena nabodala; če imamo bambusova ali lesena, jih najmanj 30 minut namakamo v vodi.

2

Za začinjeno olje v veliki skledi pomešamo vse začimbe in jim primešamo olje.

3

Fileje piščančjih prsi po dolgem raz- polovimo, nato jih prečno narežemo na približno 3 cm široke kose. Dodamo jih v skledo z začinjenim oljem in zmešamo, da so kosi mesa enakomerno obdani z oljem in začimbami.

4

Meso nabodemo na nabodala tako, da se kosi dotikajo, a niso preveč natlačeni. Nabodala pokrijemo in postavimo v hladilnik, kjer naj se marinirajo do 1 ure.

5

Sestavine za omako damo v multipraktik in zmeljemo v pire, ki spominja na pesto. Po želji ga lahko razredčimo z malo vode.

6

Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).

7

Rešetko žara očistimo s ščetko. Nabodala pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom 8 do 10 minut, da je meso čvrsto na dotik ter skoz in skoz pečeno, medtem jih enkrat obrnemo. Vzamemo jih z žara in pustimo počivati 2 do 3 minute, preden postrežemo.

8

Piščančja nabodala postrežemo topla s paprikino-orehovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.