
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami

Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.
Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje
Postopek
Paprike operemo, jih razpolovimo in odstranimo semena, pecelj pa pustimo. Mocarelo narežemo na rezine, olive pa nasekljamo. Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Zunanjost paprik premažemo z oljem.
Paprike napolnimo z mocarelo, olivami, origanom in česnom ter jih prelijemo še z malo olja, če želimo.
Damo na žar ali v ponev ter pečemo 12 do 15 minut, da paprike porjavijo. Paprike lahko enako dolgo pečemo tudi v pečici na 220 °C.
Nasvet
Za še močnejši okus po žaru lahko med peko na žaru paprike pokrijete s primernim pekačem.