© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnjene paprike z žara

Z mocarelo in olivami

Polnjene paprike z žara

Z mocarelo in olivami

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polnjene paprike z zara

Sestavine

  • 4 podolgovate paprike za žar
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g mocarele
  • 2 žlici črnih oliv
  • 1 žlica nasekljanega origana
  • 2 strta stroka česna
  • olje za pokapanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 4 podolgovate paprike za žar
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g mocarele
  • 2 žlici črnih oliv
  • 1 žlica nasekljanega origana
  • 2 strta stroka česna
  • olje za pokapanje

Postopek

1

Paprike operemo, jih razpolovimo in odstranimo semena, pecelj pa pustimo. Mocarelo narežemo na rezine, olive pa nasekljamo. Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Zunanjost paprik premažemo z oljem.

2

Paprike napolnimo z mocarelo, olivami, origanom in česnom ter jih prelijemo še z malo olja, če želimo.

3

Damo na žar ali v ponev ter pečemo 12 do 15 minut, da paprike porjavijo. Paprike lahko enako dolgo pečemo tudi v pečici na 220 °C.

Nasvet

Za še močnejši okus po žaru lahko med peko na žaru paprike pokrijete s primernim pekačem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.