Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči s tahinijem, feto in medom
Na še tako zaspano jutro nas topli sendviči zbudijo z vonjem, okusom in hrustljavostjo ter nas nasitijo vse do kosila.
Topli sendviči s tahinijem, feto in medom
Na še tako zaspano jutro nas topli sendviči zbudijo z vonjem, okusom in hrustljavostjo ter nas nasitijo vse do kosila.
Sestavine
- 1 žlica tahinija (sezamove paste)
- 2 žlički medu
- 2 rezini kruha
- 50 g sira feta
- nekaj lističev timijana
- maslo
- 1 žlička sezamovih semen
- malo medu
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 1 žlica tahinija (sezamove paste)
- 2 žlički medu
- 2 rezini kruha
- 50 g sira feta
- nekaj lističev timijana
- maslo
- 1 žlička sezamovih semen
- malo medu
Postopek
Zmešamo tahini in med ter mešanico namažemo na eno rezino kruha. Obložimo s feto in posujemo z lističi timijana, nato pokrijemo z drugo rezino kruha. Zunanjost sendviča po obeh straneh namažemo z maslom in nanj pritisnemo sezam.
Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 minuti na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Nato ga pokapamo z malo medu in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Biftek s tartufi
Malinova šarlota z biskvitnimi piškoti
Šarlota je klasična sladica, ki bo še boljša, če bomo piškote savoiardi pripravili sami