
Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči s tahinijem, feto in medom
Na še tako zaspano jutro nas topli sendviči zbudijo z vonjem, okusom in hrustljavostjo ter nas nasitijo vse do kosila.
Topli sendviči s tahinijem, feto in medom
Na še tako zaspano jutro nas topli sendviči zbudijo z vonjem, okusom in hrustljavostjo ter nas nasitijo vse do kosila.

Sestavine
- 1 žlica tahinija (sezamove paste)
- 2 žlički medu
- 2 rezini kruha
- 50 g sira feta
- nekaj lističev timijana
- maslo
- 1 žlička sezamovih semen
- malo medu

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
- 1 žlica tahinija (sezamove paste)
- 2 žlički medu
- 2 rezini kruha
- 50 g sira feta
- nekaj lističev timijana
- maslo
- 1 žlička sezamovih semen
- malo medu
Postopek
Zmešamo tahini in med ter mešanico namažemo na eno rezino kruha. Obložimo s feto in posujemo z lističi timijana, nato pokrijemo z drugo rezino kruha. Zunanjost sendviča po obeh straneh namažemo z maslom in nanj pritisnemo sezam.
Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 minuti na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Nato ga pokapamo z malo medu in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjevi cmoki s hašejem
Krompirjeve cmoke polnimo tudi z mesom, in ne samo s slivami.