Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo
Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!
Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo
Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!
Sestavine
- 2 rezini kruha
- 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
- 50 g mocarele
- nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
- poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
- maslo
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 2 rezini kruha
- 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
- 50 g mocarele
- nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
- poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
- maslo
Postopek
Kruh namažemo s paradižnikovo omako. En kos posujemo z natrgano mocarelo in natrgano baziliko, nato dodamo meso ali zelenjavo po izbiri. Pokrijemo z drugim kosom kruha, nato sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom.
Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Obložimo ga s celimi lističi bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Smuti z ledenimi kockami
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom
Pita s špinačo, slanino in roquefortom
Slana pita s špinačo bo odličen prigrizek za veselo družbo