
Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo
Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!
Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo
Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!

Sestavine
- 2 rezini kruha
- 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
- 50 g mocarele
- nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
- poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
- maslo

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
- 2 rezini kruha
- 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
- 50 g mocarele
- nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
- poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
- maslo
Postopek
Kruh namažemo s paradižnikovo omako. En kos posujemo z natrgano mocarelo in natrgano baziliko, nato dodamo meso ali zelenjavo po izbiri. Pokrijemo z drugim kosom kruha, nato sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom.
Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Obložimo ga s celimi lističi bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vaniljev sladoled
Z domačim vaniljevim sladoledom pač ne morete zgrešiti ...