© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo

Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!

Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo

Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
  • 50 g mocarele
  • nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
  • poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
  • maslo

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
  • 50 g mocarele
  • nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
  • poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
  • maslo

Postopek

1

Kruh namažemo s paradižnikovo omako. En kos posujemo z natrgano mocarelo in natrgano baziliko, nato dodamo meso ali zelenjavo po izbiri. Pokrijemo z drugim kosom kruha, nato sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom.

2

Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Obložimo ga s celimi lističi bazilike in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Dišeča drevesca

50 min
Enostavno

Pražen riž z jajci in slanino

Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.

20 min
Enostavno

Jelenja pečenka z rdečim zeljem in kruhovimi cmoki

Ta jelenja pečenka je odlična za praznično kosilo.

2 h 30 min
Enostavno

Paradižnikova juha s česnovimi kruhki

Hitra, preprosta in poceni

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.