
Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo
Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!
Topli sendviči s paradižnikom in mocarelo
Ta topli sendvič ima mesno in brezmesno različico!

Sestavine
- 2 rezini kruha
- 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
- 50 g mocarele
- nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
- poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
- maslo

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 2 rezini kruha
- 2 žlici paradižnikove omake za testenine ali pico
- 50 g mocarele
- nekaj lističev bazilike in še nekaj, ko postrežemo
- poljubni dodatki (na primer natrgan pečen piščanec, šunka, salama ali druge mesnine, koruza, čebula, pečena paprika ...)
- maslo
Postopek
Kruh namažemo s paradižnikovo omako. En kos posujemo z natrgano mocarelo in natrgano baziliko, nato dodamo meso ali zelenjavo po izbiri. Pokrijemo z drugim kosom kruha, nato sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom.
Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Obložimo ga s celimi lističi bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dišeča drevesca
Pražen riž z jajci in slanino
Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.
Jelenja pečenka z rdečim zeljem in kruhovimi cmoki
Ta jelenja pečenka je odlična za praznično kosilo.