© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marmorni kolač s češnjami

Marmorni kolač s češnjami

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 8–10 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Marmor-Kirschkuchen

Sestavine

  • 140 g masla
  • 140 g medu
  • 3 rumenjaki
  • 2 jajci
  • 120 g naribanih mandljev
  • 3 beljaki
  • ščepec soli
  • 80 g polnovrednih drobtin
  • 1 slaščičarski oblat
  • 200 g razkoščičenih češenj (polovičke)
  • 80 g drobno naribane čokolade za kuhanje
  • 1 žlička kakava v prahu
  • maslo in moka za model
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 140 g masla
  • 140 g medu
  • 3 rumenjaki
  • 2 jajci
  • 120 g naribanih mandljev
  • 3 beljaki
  • ščepec soli
  • 80 g polnovrednih drobtin
  • 1 slaščičarski oblat
  • 200 g razkoščičenih češenj (polovičke)
  • 80 g drobno naribane čokolade za kuhanje
  • 1 žlička kakava v prahu
  • maslo in moka za model

Postopek

1

Podolgovat model (za štruco) namažemo z maslom in obsujemo z moko. V kotliču za sneg penasto stepemo maslo in med. Postopoma vmešamo najprej rumenjake, potem pa še obe jajci. V rahlo zmes vmešamo naribane mandlje. Beljake stepemo s ščepcem soli v čvrst sneg, ki ga skupaj z drobtinami z metlico za sneg previdno vmešamo v maso.

2

Polovico mase napolnimo v pripravljen model in pokrijemo s slaščičarskim oblatom, po katerem razporedimo češnje. V drugo polovico mase vmešamo čokolado in kakav. Češnje pokrijemo s temno maso in površino lepo zgladimo.

3

Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 45 minut. Pečen marmorni kolač pustimo, da se v modlu ohladi, šele nato ga narežemo na rezine in ponudimo.

Nasvet

Slaščičarski oblat prepreči, da bi se češnje pogreznile na dno modla. Uporaba oblata je primerna vselej, ko pekač polnimo s še surovim umešanim testom. Lahko ga nadomestimo s plastjo vlečenega testa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.