
Sestavine
- 140 g masla
- 140 g medu
- 3 rumenjaki
- 2 jajci
- 120 g naribanih mandljev
- 3 beljaki
- ščepec soli
- 80 g polnovrednih drobtin
- 1 slaščičarski oblat
- 200 g razkoščičenih češenj (polovičke)
- 80 g drobno naribane čokolade za kuhanje
- 1 žlička kakava v prahu
- maslo in moka za model

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 140 g masla
- 140 g medu
- 3 rumenjaki
- 2 jajci
- 120 g naribanih mandljev
- 3 beljaki
- ščepec soli
- 80 g polnovrednih drobtin
- 1 slaščičarski oblat
- 200 g razkoščičenih češenj (polovičke)
- 80 g drobno naribane čokolade za kuhanje
- 1 žlička kakava v prahu
- maslo in moka za model
Postopek
Podolgovat model (za štruco) namažemo z maslom in obsujemo z moko. V kotliču za sneg penasto stepemo maslo in med. Postopoma vmešamo najprej rumenjake, potem pa še obe jajci. V rahlo zmes vmešamo naribane mandlje. Beljake stepemo s ščepcem soli v čvrst sneg, ki ga skupaj z drobtinami z metlico za sneg previdno vmešamo v maso.
Polovico mase napolnimo v pripravljen model in pokrijemo s slaščičarskim oblatom, po katerem razporedimo češnje. V drugo polovico mase vmešamo čokolado in kakav. Češnje pokrijemo s temno maso in površino lepo zgladimo.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 45 minut. Pečen marmorni kolač pustimo, da se v modlu ohladi, šele nato ga narežemo na rezine in ponudimo.
Nasvet
Slaščičarski oblat prepreči, da bi se češnje pogreznile na dno modla. Uporaba oblata je primerna vselej, ko pekač polnimo s še surovim umešanim testom. Lahko ga nadomestimo s plastjo vlečenega testa.