
Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem
Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.
Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem
Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.

Sestavine
- 2 rezini kruha
- 1 žlica mangovega čatnija (ali pomarančne ali kutinove marmelade)
- 1⁄2 zelenega čilija jalapeño
- nekaj lističev koriandra ali peteršilja
- 1⁄4 manjše rdeče čebule
- 50 g sira čedar
- maslo

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
- 2 rezini kruha
- 1 žlica mangovega čatnija (ali pomarančne ali kutinove marmelade)
- 1⁄2 zelenega čilija jalapeño
- nekaj lističev koriandra ali peteršilja
- 1⁄4 manjše rdeče čebule
- 50 g sira čedar
- maslo
Postopek
Eno rezino kruha namažemo z mangovim čatnijem ali marmelado. Obložimo s čilijem, ki smo ga narezali na kolobarčke, nekaj lističi koriandra in drobno nasekljano rdečo čebulo. Po vrhu posujemo nariban sir in pokrijemo z drugo rezino kruha, nato zunanjost sendviča po obeh straneh namažemo z maslom.
Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Še vročega postrežemo.