© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem

Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.

Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem

Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • 1 žlica mangovega čatnija (ali pomarančne ali kutinove marmelade)
  • 1⁄2 zelenega čilija jalapeño
  • nekaj lističev koriandra ali peteršilja
  • 1⁄4 manjše rdeče čebule
  • 50 g sira čedar
  • maslo

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • 1 žlica mangovega čatnija (ali pomarančne ali kutinove marmelade)
  • 1⁄2 zelenega čilija jalapeño
  • nekaj lističev koriandra ali peteršilja
  • 1⁄4 manjše rdeče čebule
  • 50 g sira čedar
  • maslo

Postopek

1

Eno rezino kruha namažemo z mangovim čatnijem ali marmelado. Obložimo s čilijem, ki smo ga narezali na kolobarčke, nekaj lističi koriandra in drobno nasekljano rdečo čebulo. Po vrhu posujemo nariban sir in pokrijemo z drugo rezino kruha, nato zunanjost sendviča po obeh straneh namažemo z maslom.

2

Sendvič v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obtežimo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Še vročega postrežemo.

Priljubljeni recepti

Domači kečap

Kečap se prileže vsepovsod kot omaka.

1 h 15 min
Enostavno

Figova pita z mandlji

Odlična je s smetano ali sladoledom

1 h 45 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.