
Špageti z zelenjavo
Tale zelenjavna sicer ni samo za testenine, ampak je vsestranska!
Špageti z zelenjavo
Tale zelenjavna sicer ni samo za testenine, ampak je vsestranska!

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 koromač
- 1 čebula
- 1 velik korenček
- 2 stroka česna
- ¼ žličke zdrobljenega čilija
- 1 žlička koromačevih semen
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 400 g olupljenega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sladkorja
- pest bazilike
- 500 g špagetov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 koromač
- 1 čebula
- 1 velik korenček
- 2 stroka česna
- ¼ žličke zdrobljenega čilija
- 1 žlička koromačevih semen
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 400 g olupljenega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sladkorja
- pest bazilike
- 500 g špagetov
Postopek
Pripravimo zelenjavo. Paprike razrežemo na četrtine in jim odstranimo semena. Koromač, čebulo in korenje grobo nasekljamo, česen pa stremo. Žar v pečici segrejemo in paprike pod njim pečemo 10 minut ali tako dolgo, da so malo ožgane. Stran s kožo naj bo obrnjena navzgor. Paprike damo v skledo in jih pokrijemo. Ko so dovolj hladne, da jih lahko primemo, kožo olupimo in jih narežemo na ozke trakove.
V veliki kozici segrejemo olje in na njem popražimo koromač, čebulo in korenje. Zelenjavo pražimo približno 8 do 10 minut ali tako dolgo, da se zmehča. Vmešamo česen, zdrobljen čili, koromačeva semena in paradižnikovo mezgo ter pražimo 2 minuti, nato dodamo še nasekljan paradižnik iz pločevinke, zelenjavno jušno osnovo in sladkor. Omako nepokrito kuhamo 15 minut ali tako dolgo, da se zelenjava popolnoma zmehča.
Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine, da so al dente (ravnamo se po navodilih na embalaži).
Nekaj žlic omake damo na stran, preostalo pa zmešamo s paličnim mešalnikom, da je omaka skoraj popolnoma gladka. Omako kuhamo še 5 minut, da se zgosti, nato vmešamo nekaj žlic prihranjene omake, natrgane listke bazilike in trakove paprike.
Testenine odcedimo, jih zmešamo z omako in postrežemo.