© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnje s penasto oblogo

Sočna češnjeva sladica - zraven se prileže pistacijeva smetana

Češnje s penasto oblogo

Sočna češnjeva sladica - zraven se prileže pistacijeva smetana

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cheryr and almond sponge with pistachio creme fraiche

Sestavine

  • 500 g opranih sladkih češenj brez koščic
  • 1 žlička limonovega soka
  • lupina ¼ pomaranče
  • 85 g sladkorja
  • 1 žlica nasekljanih pistacij
  • 1 dl crème fraîche ali kisle smetane
  • sladkor v prahu za posip

penasta obloga

  • 2 veliki jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • ¼ žličke mandljeve ali vaniljeve arome
  • 1 žlička vode cvetov pomarančevca
  • 0,75 dl sladke smetane
  • 3 žlice moke
  • ščepec soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g opranih sladkih češenj brez koščic
  • 1 žlička limonovega soka
  • lupina ¼ pomaranče
  • 85 g sladkorja
  • 1 žlica nasekljanih pistacij
  • 1 dl crème fraîche ali kisle smetane
  • sladkor v prahu za posip

penasta obloga

  • 2 veliki jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • ¼ žličke mandljeve ali vaniljeve arome
  • 1 žlička vode cvetov pomarančevca
  • 0,75 dl sladke smetane
  • 3 žlice moke
  • ščepec soli

Postopek

1

Segrejemo večjo ponev. Ko je vroča, damo vanjo češnje, limonov sok, lupino pomaranče in sladkor. Pustimo, da se češnje kuhajo in spuščajo sok 4 do 5 minut, dokler se ne zmehčajo, sok pa postane podoben sirupu. Češnje preložimo v keramični model za pito s premerom 20 do 22 cm.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Oblogo pripravimo tako, da rumenjake ločimo od beljakov in jih damo večjo skledo. Dodamo polovico sladkorja in z električnim mešalnikom stepamo, da zmes postane svetla in penasta. Med stepanjem dodamo aromo in rožno vodo pomaranče.

3

Beljake stepemo s preostalim sladkorjem v trd sneg. V rumenjakovo zmes vtepemo še smetano, nato na zmes presejemo moko in ščepec soli. Z metlico za stepanje ali veliko kovinsko žlico v rumenjakovo zmes previdno vmešamo moko in nato še sneg iz beljakov ter rahlo mešamo, da ni več grudic.

4

Testo prelijemo po češnjah in ga z žlico enakomerno poravnamo. Pečemo 20 minut, da testo lepo naraste in je enakomerno rjavo.

5

Medtem ko se sladica peče, v crème fraîche ali kislo s metano v mešamo nasekljane pistacije in smetano preložimo v postrežno posodo. Ko je testo pečeno, sladico vzamemo iz pečice in pustimo, da se 10 minut ohlaja. Nato jo posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo s pistacijevo smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.