
Topla solata s peresniki
Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.
Topla solata s peresniki
Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 4 žlice majoneze
- sok ½ limone
- 200 g tunine v oljčnem olju
- 2 rdeči papriki
- 1 rdeča čebula
- velika pest rukole
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 4 žlice majoneze
- sok ½ limone
- 200 g tunine v oljčnem olju
- 2 rdeči papriki
- 1 rdeča čebula
- velika pest rukole
- sol
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Papriko operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na tanke trakove.
Peresnike skuhamo v slanem kropu. Medtem v solatni skledi zmešamo majonezo, limonov sok in žlico olja iz tunine pločevinke. Ostanek olja odcedimo, koščke tunine pa dodamo v solatno skledo. Dobro premešamo.
Kuhane peresnike odcedimo in zmešamo z majonezno mešanico, papriko in čebulo. Tik preden toplo solato s peresniki postrežemo, jo posujemo z rukolo.