Kaj boste skuhali danes?
Topla solata s peresniki
Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.
Topla solata s peresniki
Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 4 žlice majoneze
- sok ½ limone
- 200 g tunine v oljčnem olju
- 2 rdeči papriki
- 1 rdeča čebula
- velika pest rukole
- sol
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 4 žlice majoneze
- sok ½ limone
- 200 g tunine v oljčnem olju
- 2 rdeči papriki
- 1 rdeča čebula
- velika pest rukole
- sol
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Papriko operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na tanke trakove.
Peresnike skuhamo v slanem kropu. Medtem v solatni skledi zmešamo majonezo, limonov sok in žlico olja iz tunine pločevinke. Ostanek olja odcedimo, koščke tunine pa dodamo v solatno skledo. Dobro premešamo.
Kuhane peresnike odcedimo in zmešamo z majonezno mešanico, papriko in čebulo. Tik preden toplo solato s peresniki postrežemo, jo posujemo z rukolo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč