© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla solata s peresniki

Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.

Topla solata s peresniki

Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Everyday. Make it tonight. p20-25.Hot pasta salad

Sestavine

  • 300 g peresnikov
  • 4 žlice majoneze
  • sok ½ limone
  • 200 g tunine v oljčnem olju
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rdeča čebula
  • velika pest rukole
  • sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 300 g peresnikov
  • 4 žlice majoneze
  • sok ½ limone
  • 200 g tunine v oljčnem olju
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rdeča čebula
  • velika pest rukole
  • sol

Postopek

1

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Papriko operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na tanke trakove.

2

Peresnike skuhamo v slanem kropu. Medtem v solatni skledi zmešamo majonezo, limonov sok in žlico olja iz tunine pločevinke. Ostanek olja odcedimo, koščke tunine pa dodamo v solatno skledo. Dobro premešamo.

3

Kuhane peresnike odcedimo in zmešamo z majonezno mešanico, papriko in čebulo. Tik preden toplo solato s peresniki postrežemo, jo posujemo z rukolo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.