© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji paprikaš

Piščančji paprikaš

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
PAPRIKAS IMG_6061

Sestavine

  • 6 kosov piščančjega mesa (bedra, perutničke ali prsi)
  • 2 čebuli
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 kosov piščančjega mesa (bedra, perutničke ali prsi)
  • 2 čebuli
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Piščančje meso popivnamo s kuhinjsko brisačko, nato ga po vseh straneh posolimo. Čebuli olupimo in drobno sesekljamo.

2

V kozici segrejemo olje in maslo ter na maščobi po vseh straneh popečemo kose piščanca, da se zlato rjavo zapečejo. Piščanca poberemo iz kozice in ga preložimo na krožnik.

3

V kozico, v kateri smo pekli piščanca, dodamo čebulo in na šibkem ognju popražimo, da postekleni. Dodamo sladko mleto papriko in paradižnikovo mezgo ter na hitro pomešamo, da se paprika ne zažge. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo popečene kose piščanca in na srednjem ognju kuhamo približno pol ure, da je meso skoz in skoz kuhano, omaka pa se malo zgosti. Piščanca spet poberemo iz kozice in ga pokrijemo, da ostane topel.

4

V omako v kozici dodamo kislo smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vanjo vrnemo meso, po okusu še malo solimo in popramo. Pustimo, da se še nekaj minut kuha, da se piščanec pogreje. K paprikašu se prileže krompirjev pire, domači rezanci, kuhan riž, kuskus ali pa preprosto kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.