
Piščančji paprikaš
Piščančji paprikaš

Sestavine
- 6 kosov piščančjega mesa (bedra, perutničke ali prsi)
- 2 čebuli
- 3 žlice olja
- 1 žlica masla
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 6 kosov piščančjega mesa (bedra, perutničke ali prsi)
- 2 čebuli
- 3 žlice olja
- 1 žlica masla
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
- sol
- poper
Postopek
Piščančje meso popivnamo s kuhinjsko brisačko, nato ga po vseh straneh posolimo. Čebuli olupimo in drobno sesekljamo.
V kozici segrejemo olje in maslo ter na maščobi po vseh straneh popečemo kose piščanca, da se zlato rjavo zapečejo. Piščanca poberemo iz kozice in ga preložimo na krožnik.
V kozico, v kateri smo pekli piščanca, dodamo čebulo in na šibkem ognju popražimo, da postekleni. Dodamo sladko mleto papriko in paradižnikovo mezgo ter na hitro pomešamo, da se paprika ne zažge. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo popečene kose piščanca in na srednjem ognju kuhamo približno pol ure, da je meso skoz in skoz kuhano, omaka pa se malo zgosti. Piščanca spet poberemo iz kozice in ga pokrijemo, da ostane topel.
V omako v kozici dodamo kislo smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vanjo vrnemo meso, po okusu še malo solimo in popramo. Pustimo, da se še nekaj minut kuha, da se piščanec pogreje. K paprikašu se prileže krompirjev pire, domači rezanci, kuhan riž, kuskus ali pa preprosto kruh.