
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Sestavine
- 400 g testenin
- 150 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 velik šop peteršilja
- 100 g rukole
- 180 g tunine v oljčnem olju
- lupina in sok 1 limone
- 180 g tunine v lastnem soku
- 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
- sol
- poper

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 400 g testenin
- 150 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 velik šop peteršilja
- 100 g rukole
- 180 g tunine v oljčnem olju
- lupina in sok 1 limone
- 180 g tunine v lastnem soku
- 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode in jim zadnje 3 minute kuhanja dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike in fižol. Vse skupaj odcedimo, nekaj tekočine od kuhanja pa prihranimo. Obe tunini odcedimo, oljčno olje prihranimo.
Peteršilj operemo, ga grobo nasekljamo in damo v posodo sekljalnika skupaj s polovico rukole, 3 žlicami oljčnega olja, limonovim sokom in lupino, z malo vode od kuhanja testenin ter soljo in poprom. Vse skupaj sesekljamo v pesto.
Odcejene testenine z zelenjavo stresemo nazaj v lonec, dodamo pesto, vso tunino, kislo smetano ali sir ter mešamo, da se vse skupaj segreje. Jed odstavimo z ognja, potresemo s preostalo rukolo in še enkrat premešamo.