© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine-s-tunino-in-pestom-iz-rukole_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 150 g stročjega fižola
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 velik šop peteršilja
  • 100 g rukole
  • 180 g tunine v oljčnem olju
  • lupina in sok 1 limone
  • 180 g tunine v lastnem soku
  • 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 150 g stročjega fižola
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 velik šop peteršilja
  • 100 g rukole
  • 180 g tunine v oljčnem olju
  • lupina in sok 1 limone
  • 180 g tunine v lastnem soku
  • 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode in jim zadnje 3 minute kuhanja dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike in fižol. Vse skupaj odcedimo, nekaj tekočine od kuhanja pa prihranimo. Obe tunini odcedimo, oljčno olje prihranimo.

2

Peteršilj operemo, ga grobo nasekljamo in damo v posodo sekljalnika skupaj s polovico rukole, 3 žlicami oljčnega olja, limonovim sokom in lupino, z malo vode od kuhanja testenin ter soljo in poprom. Vse skupaj sesekljamo v pesto.

3

Odcejene testenine z zelenjavo stresemo nazaj v lonec, dodamo pesto, vso tunino, kislo smetano ali sir ter mešamo, da se vse skupaj segreje. Jed odstavimo z ognja, potresemo s preostalo rukolo in še enkrat premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.