
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Sestavine
- 400 g testenin
- 150 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 velik šop peteršilja
- 100 g rukole
- 180 g tunine v oljčnem olju
- lupina in sok 1 limone
- 180 g tunine v lastnem soku
- 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
- sol
- poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 400 g testenin
- 150 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 velik šop peteršilja
- 100 g rukole
- 180 g tunine v oljčnem olju
- lupina in sok 1 limone
- 180 g tunine v lastnem soku
- 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode in jim zadnje 3 minute kuhanja dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike in fižol. Vse skupaj odcedimo, nekaj tekočine od kuhanja pa prihranimo. Obe tunini odcedimo, oljčno olje prihranimo.
Peteršilj operemo, ga grobo nasekljamo in damo v posodo sekljalnika skupaj s polovico rukole, 3 žlicami oljčnega olja, limonovim sokom in lupino, z malo vode od kuhanja testenin ter soljo in poprom. Vse skupaj sesekljamo v pesto.
Odcejene testenine z zelenjavo stresemo nazaj v lonec, dodamo pesto, vso tunino, kislo smetano ali sir ter mešamo, da se vse skupaj segreje. Jed odstavimo z ognja, potresemo s preostalo rukolo in še enkrat premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!