© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Smučev file z lečno omako

Smučev file z lečno omako

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zander auf Linsenspecksauce

Sestavine

  • 4 smučevi fileji po 150 g
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za peko
  • 50 g prekajene slanine, narezane na trakove
  • 2 drobno narezani šalotki
  • 2 drobno narezana stroka česna

lečna omaka

  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 60 g leče (blanširana v slani vodi)
  • 1 lovorov list
  • 15 žlic telečje jušne osnove
  • 15 žlic ribje jušne osnove
  • 15 žlic sladke smetane
  • 1 žlica hladnega masla
  • ščepec kajenskega popra

okras

  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 2 žlici na kocke narezanega olupljenega paradižnika
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 smučevi fileji po 150 g
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za peko
  • 50 g prekajene slanine, narezane na trakove
  • 2 drobno narezani šalotki
  • 2 drobno narezana stroka česna

lečna omaka

  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 60 g leče (blanširana v slani vodi)
  • 1 lovorov list
  • 15 žlic telečje jušne osnove
  • 15 žlic ribje jušne osnove
  • 15 žlic sladke smetane
  • 1 žlica hladnega masla
  • ščepec kajenskega popra

okras

  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 2 žlici na kocke narezanega olupljenega paradižnika

Postopek

1

Ribje fileje rahlo začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih močno popečemo na oljčnem olju; dodamo narezano slanino, šalotko in česen. Tik preden so ribji fileji pečeni, jih poberemo iz ponve in prihranimo na toplem.

2

Nato pripravimo lečno omako. Iz ponve odlijemo odvečno olje, sok od pečenja pa zalijemo z balzamičnim kisom ter dodamo lečo in lovorov list. Dodamo še telečjo in ribjo jušno osnovo. Dobro povremo, prilijemo sladko smetano in povremo do ustrezne gostote. Omako povežemo s hladnim maslom in začinimo s kajenskim poprom.

3

Ribje fileje serviramo s pripravljeno lečno omako. Preden jed ponudimo, jo okrasimo s peteršiljem in paradižnikovimi kockami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.