
Kaj boste skuhali danes?
Smučev file z lečno omako
Smučev file z lečno omako

Sestavine
- 4 smučevi fileji po 150 g
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- 50 g prekajene slanine, narezane na trakove
- 2 drobno narezani šalotki
- 2 drobno narezana stroka česna
lečna omaka
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 60 g leče (blanširana v slani vodi)
- 1 lovorov list
- 15 žlic telečje jušne osnove
- 15 žlic ribje jušne osnove
- 15 žlic sladke smetane
- 1 žlica hladnega masla
- ščepec kajenskega popra
okras
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 2 žlici na kocke narezanega olupljenega paradižnika

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 4 smučevi fileji po 150 g
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- 50 g prekajene slanine, narezane na trakove
- 2 drobno narezani šalotki
- 2 drobno narezana stroka česna
lečna omaka
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 60 g leče (blanširana v slani vodi)
- 1 lovorov list
- 15 žlic telečje jušne osnove
- 15 žlic ribje jušne osnove
- 15 žlic sladke smetane
- 1 žlica hladnega masla
- ščepec kajenskega popra
okras
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 2 žlici na kocke narezanega olupljenega paradižnika
Postopek
Ribje fileje rahlo začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih močno popečemo na oljčnem olju; dodamo narezano slanino, šalotko in česen. Tik preden so ribji fileji pečeni, jih poberemo iz ponve in prihranimo na toplem.
Nato pripravimo lečno omako. Iz ponve odlijemo odvečno olje, sok od pečenja pa zalijemo z balzamičnim kisom ter dodamo lečo in lovorov list. Dodamo še telečjo in ribjo jušno osnovo. Dobro povremo, prilijemo sladko smetano in povremo do ustrezne gostote. Omako povežemo s hladnim maslom in začinimo s kajenskim poprom.
Ribje fileje serviramo s pripravljeno lečno omako. Preden jed ponudimo, jo okrasimo s peteršiljem in paradižnikovimi kockami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s piščancem in bezgovim prelivom
Solata, ki diši po zgodnjem poletju, zelo zdrava od vsega zelenega, in po zaslugi piške tudi krepka.
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.