Kaj boste skuhali danes?
Smučev file z lečno omako
Smučev file z lečno omako
Sestavine
- 4 smučevi fileji po 150 g
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- 50 g prekajene slanine, narezane na trakove
- 2 drobno narezani šalotki
- 2 drobno narezana stroka česna
lečna omaka
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 60 g leče (blanširana v slani vodi)
- 1 lovorov list
- 15 žlic telečje jušne osnove
- 15 žlic ribje jušne osnove
- 15 žlic sladke smetane
- 1 žlica hladnega masla
- ščepec kajenskega popra
okras
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 2 žlici na kocke narezanega olupljenega paradižnika
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 smučevi fileji po 150 g
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- 50 g prekajene slanine, narezane na trakove
- 2 drobno narezani šalotki
- 2 drobno narezana stroka česna
lečna omaka
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 60 g leče (blanširana v slani vodi)
- 1 lovorov list
- 15 žlic telečje jušne osnove
- 15 žlic ribje jušne osnove
- 15 žlic sladke smetane
- 1 žlica hladnega masla
- ščepec kajenskega popra
okras
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 2 žlici na kocke narezanega olupljenega paradižnika
Postopek
Ribje fileje rahlo začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih močno popečemo na oljčnem olju; dodamo narezano slanino, šalotko in česen. Tik preden so ribji fileji pečeni, jih poberemo iz ponve in prihranimo na toplem.
Nato pripravimo lečno omako. Iz ponve odlijemo odvečno olje, sok od pečenja pa zalijemo z balzamičnim kisom ter dodamo lečo in lovorov list. Dodamo še telečjo in ribjo jušno osnovo. Dobro povremo, prilijemo sladko smetano in povremo do ustrezne gostote. Omako povežemo s hladnim maslom in začinimo s kajenskim poprom.
Ribje fileje serviramo s pripravljeno lečno omako. Preden jed ponudimo, jo okrasimo s peteršiljem in paradižnikovimi kockami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene paprike po mediteransko
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača