Kaj boste skuhali danes?
Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom
Solata, ki se odlično prileže na piknikih.
Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom
Solata, ki se odlično prileže na piknikih.
Sestavine
- 650 g drobnega krompirja
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 češnjevih paradižnikov
- 170 g tunine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 2 pesti listov mlade špinače
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 650 g drobnega krompirja
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 češnjevih paradižnikov
- 170 g tunine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 2 pesti listov mlade špinače
Postopek
Krompir operemo in, če imamo večje gomolje, razpolovimo. Damo ga v slano vrelo vodo in skuhamo.
Medtem pesto in olje zmešamo v preliv. Paradižnike operemo in razpolovimo, tunino pa odcedimo in z vilicami razrahljamo. Špinačo operemo in natrgamo, če imamo večje liste. 5 minut pred koncem kuhe dodamo krompirju še fižol.
Fižol in krompir odcedimo in damo v solatno skledo. Vmešamo špinačne liste, da rahlo ovenijo. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še paradižnik in tunino. Prelijemo s pripravljenim prelivom in nežno premešamo.