© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom

Solata, ki se odlično prileže na piknikih.

Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom

Solata, ki se odlično prileže na piknikih.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata-s-toplim-krompirjem-tunino-in-pestom-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 650 g drobnega krompirja
  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 170 g tunine
  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 2 pesti listov mlade špinače
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 650 g drobnega krompirja
  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 170 g tunine
  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 2 pesti listov mlade špinače

Postopek

1

Krompir operemo in, če imamo večje gomolje, razpolovimo. Damo ga v slano vrelo vodo in skuhamo.

2

Medtem pesto in olje zmešamo v preliv. Paradižnike operemo in razpolovimo, tunino pa odcedimo in z vilicami razrahljamo. Špinačo operemo in natrgamo, če imamo večje liste. 5 minut pred koncem kuhe dodamo krompirju še fižol.

3

Fižol in krompir odcedimo in damo v solatno skledo. Vmešamo špinačne liste, da rahlo ovenijo. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še paradižnik in tunino. Prelijemo s pripravljenim prelivom in nežno premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.