
Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom
Solata, ki se odlično prileže na piknikih.
Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom
Solata, ki se odlično prileže na piknikih.

Sestavine
- 650 g drobnega krompirja
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 češnjevih paradižnikov
- 170 g tunine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 2 pesti listov mlade špinače

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 650 g drobnega krompirja
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 češnjevih paradižnikov
- 170 g tunine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 2 pesti listov mlade špinače
Postopek
Krompir operemo in, če imamo večje gomolje, razpolovimo. Damo ga v slano vrelo vodo in skuhamo.
Medtem pesto in olje zmešamo v preliv. Paradižnike operemo in razpolovimo, tunino pa odcedimo in z vilicami razrahljamo. Špinačo operemo in natrgamo, če imamo večje liste. 5 minut pred koncem kuhe dodamo krompirju še fižol.
Fižol in krompir odcedimo in damo v solatno skledo. Vmešamo špinačne liste, da rahlo ovenijo. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še paradižnik in tunino. Prelijemo s pripravljenim prelivom in nežno premešamo.