© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom

Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
njoki s strocjim

Sestavine

peteršiljev pesto

  • 100 g peteršilja
  • 1 strok česna
  • 40 g indijskih oreškov
  • 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 500 g njokov
  • 450 g stročjega fižola
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

peteršiljev pesto

  • 100 g peteršilja
  • 1 strok česna
  • 40 g indijskih oreškov
  • 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 500 g njokov
  • 450 g stročjega fižola
  • sol

Postopek

1

Peteršilj osmukamo in stebla zavržemo. Indijske oreške popražimo. Stroke fižola prerežemo na pol.

2

Peteršilj grobo nasekljamo in ga stresemo v multipraktik skupaj s česnom, oreški in oljem. Vse zmeljemo do gladkega. Zmes postrgamo v skledo in primešamo parmezan, limonovo lupinico, sol in poper. Postavimo na stran.

3

Večjo kozico napolnimo z vodo, ki jo malce solimo in zavremo. Vanjo stresemo njoke in stročji fižol ter pustimo vreti 2 do 3 minute, da njoki splavajo na površje. Nato njoke in fižol odcedimo ter na hitro zmešamo s pestom. Jed razdelimo v štiri sklede in po želji potresemo s še malo nastrganega parmezana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.