
Kaj boste skuhali danes?
Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom
Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom

Sestavine
peteršiljev pesto
- 100 g peteršilja
- 1 strok česna
- 40 g indijskih oreškov
- 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 500 g njokov
- 450 g stročjega fižola
- sol

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
peteršiljev pesto
- 100 g peteršilja
- 1 strok česna
- 40 g indijskih oreškov
- 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 500 g njokov
- 450 g stročjega fižola
- sol
Postopek
Peteršilj osmukamo in stebla zavržemo. Indijske oreške popražimo. Stroke fižola prerežemo na pol.
Peteršilj grobo nasekljamo in ga stresemo v multipraktik skupaj s česnom, oreški in oljem. Vse zmeljemo do gladkega. Zmes postrgamo v skledo in primešamo parmezan, limonovo lupinico, sol in poper. Postavimo na stran.
Večjo kozico napolnimo z vodo, ki jo malce solimo in zavremo. Vanjo stresemo njoke in stročji fižol ter pustimo vreti 2 do 3 minute, da njoki splavajo na površje. Nato njoke in fižol odcedimo ter na hitro zmešamo s pestom. Jed razdelimo v štiri sklede in po želji potresemo s še malo nastrganega parmezana.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mini pite z jagodičjem
Ljubke in razkošno nadevane s slaščičarsko kremo. Prava poletna ekstravaganca!