
Kaj boste skuhali danes?
Nugatovi obročki
Poslastica ob čaju.
Nugatovi obročki
Poslastica ob čaju.

Sestavine
- 250 g gladke moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g masla ali margarine za peko
- 2 rumenjaka
- 400 g nugata
čokoladna glazura
- 240 g mlečne čokolade
- 60 g masla
- 3 žlice sladkorja v prahu

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 250 g gladke moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g masla ali margarine za peko
- 2 rumenjaka
- 400 g nugata
čokoladna glazura
- 240 g mlečne čokolade
- 60 g masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
Postopek
Iz moke, sladkorja v prahu, masla in rumenjakov zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno, potem pa tanko razvaljamo in z obodcem izrežemo krogce. V sredini krogcev izrežemo z manjšim obodcem luknje s premerom 3 do 4 cm.
Obročke previdno zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 8 do 10 minut.
Nugat segrejemo in napolnimo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom. Na ohlajene obročke nabrizgamo najprej nugat, nato jih pa prevlečemo s čokoladno glazuro. Pripravimo jo tako, da v vodni kopeli razpustimo čokolado s 3 žlicami vode. Dodamo maslo, in ko se raztopi, presejemo na čokoladno zmes sladkor v prahu. Vse sestavine zmešamo v gladko glazuro.