
Nugatovi obročki
Poslastica ob čaju.
Nugatovi obročki
Poslastica ob čaju.

Sestavine
- 250 g gladke moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g masla ali margarine za peko
- 2 rumenjaka
- 400 g nugata
čokoladna glazura
- 240 g mlečne čokolade
- 60 g masla
- 3 žlice sladkorja v prahu

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 250 g gladke moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g masla ali margarine za peko
- 2 rumenjaka
- 400 g nugata
čokoladna glazura
- 240 g mlečne čokolade
- 60 g masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
Postopek
Iz moke, sladkorja v prahu, masla in rumenjakov zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno, potem pa tanko razvaljamo in z obodcem izrežemo krogce. V sredini krogcev izrežemo z manjšim obodcem luknje s premerom 3 do 4 cm.
Obročke previdno zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 8 do 10 minut.
Nugat segrejemo in napolnimo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom. Na ohlajene obročke nabrizgamo najprej nugat, nato jih pa prevlečemo s čokoladno glazuro. Pripravimo jo tako, da v vodni kopeli razpustimo čokolado s 3 žlicami vode. Dodamo maslo, in ko se raztopi, presejemo na čokoladno zmes sladkor v prahu. Vse sestavine zmešamo v gladko glazuro.