Kaj boste skuhali danes?
Teletina s špinačo in paradižnikom
Špinača in paradižnik naredita teletino še slajšo, da se v ustih kar topi.
Teletina s špinačo in paradižnikom
Špinača in paradižnik naredita teletino še slajšo, da se v ustih kar topi.
Sestavine
- 400 g teletine od stegna (frikando)
- sol
- poper
- 1 žlica gorčice
- malo olja
- 200 g sveže špinače
- 200 g češnjevega paradižnika
- 50 g parmezana
- nariban muškatni orešek
- parmezanovi ostružki za posip
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 400 g teletine od stegna (frikando)
- sol
- poper
- 1 žlica gorčice
- malo olja
- 200 g sveže špinače
- 200 g češnjevega paradižnika
- 50 g parmezana
- nariban muškatni orešek
- parmezanovi ostružki za posip
Postopek
Meso splaknemo in osušimo, odstranimo morebitno maščobo in kite ter rahlo natremo s soljo, poprom in gorčico. Pečico segrejemo na 200 °C.
Začinjeno meso z vseh strani močno popečemo na vročem olju, nato pa pečemo v pečici približno 25 minut (odvisno od debeline mesa). Ne pečemo ga predolgo, saj mora meso ostati znotraj lepo sočno.
Špinačo temeljito operemo in odstranimo peclje. Paradižnike operemo in razrežemo na četrtine. Špinačo blanširamo v malo posoljene vode. Začinimo jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Pet minut pred koncem pečenja meso potresemo z naribanim parmezanom. Pečeno teletino narežemo na primerne kose in serviramo z blanširano špinačo in paradižnikom. Okrasimo z ostružki parmezana in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušen cel piščanec z zelenjavo
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!