© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Teletina s špinačo in paradižnikom

Špinača in paradižnik naredita teletino še slajšo, da se v ustih kar topi.

Teletina s špinačo in paradižnikom

Špinača in paradižnik naredita teletino še slajšo, da se v ustih kar topi.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
teletina s spinaco in paradiznikom

Sestavine

  • 400 g teletine od stegna (frikando)
  • sol
  • poper
  • 1 žlica gorčice
  • malo olja
  • 200 g sveže špinače
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 50 g parmezana
  • nariban muškatni orešek
  • parmezanovi ostružki za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g teletine od stegna (frikando)
  • sol
  • poper
  • 1 žlica gorčice
  • malo olja
  • 200 g sveže špinače
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 50 g parmezana
  • nariban muškatni orešek
  • parmezanovi ostružki za posip

Postopek

1

Meso splaknemo in osušimo, odstranimo morebitno maščobo in kite ter rahlo natremo s soljo, poprom in gorčico. Pečico segrejemo na 200 °C.

2

Začinjeno meso z vseh strani močno popečemo na vročem olju, nato pa pečemo v pečici približno 25 minut (odvisno od debeline mesa). Ne pečemo ga predolgo, saj mora meso ostati znotraj lepo sočno.

3

Špinačo temeljito operemo in odstranimo peclje. Paradižnike operemo in razrežemo na četrtine. Špinačo blanširamo v malo posoljene vode. Začinimo jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

4

Pet minut pred koncem pečenja meso potresemo z naribanim parmezanom. Pečeno teletino narežemo na primerne kose in serviramo z blanširano špinačo in paradižnikom. Okrasimo z ostružki parmezana in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.