
Koktajl s penino
Naj bo koktajl s penino vrhunec sproščenega druženja s prijatelji!
Koktajl s penino
Naj bo koktajl s penino vrhunec sproščenega druženja s prijatelji!

Sestavine
- sok 1 pomaranče
- sok 1 limone
- 1 dl vodke
- 2 žlici cimetovega sirupa
- 1 žlička vode iz cvetov pomarančevca
- 5 dl penine
okras
- led
- 2 majhni bio pomaranči, narezani na tanke rezine

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- sok 1 pomaranče
- sok 1 limone
- 1 dl vodke
- 2 žlici cimetovega sirupa
- 1 žlička vode iz cvetov pomarančevca
- 5 dl penine
okras
- led
- 2 majhni bio pomaranči, narezani na tanke rezine
Postopek
Najprej pripravimo sušene pomarančne rezine za okras. Pomaranči narežemo na tanke rezine in jih razporedimo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 110 °C in pomarančne rezine za 2 uri postavimo vanjo. (Pomarančne rezine lahko posušimo do 2 dni vnaprej in jih shranimo v zaprto posodo.)
Pomarančni in limonov sok, cimetov sirup in vodo iz cvetov pomarančevca nalijemo v mešalnik za koktajle in dodamo dve pesti ledu. Dobro pretresemo, nato prelijemo v velike vinske kozarce in dodamo še več ledu. Prelijemo s penino in okrasimo s posušenimi pomarančnimi rezinami.
Cimetov sirup
V majhni kozici segrevamo 100 g rjavega sladkorja z 0,5 dl vode in 1 cimetovo palčko, da nežno zavre in se sladkor stopi. Pustimo, da se ohladi, nato odstranimo cimetovo palčko in prelijemo v steriliziran kozarček za vlaganje ali stekleničko.