Kaj boste skuhali danes?
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.
Sestavine
- 1 piščanec za juho (pribl. 1,5 kg)
- 40 g maščobe
- 7,5 dl vode
- 1 žlička soli
- 100 g čebule (olupljene in grobo narezane)
- 2 korenčka (ostrgana in narezana na debelejše rezine)
svetla omaka
- 50 g masla
- 50 g moke
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica grobo narezanega peteršilja
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 piščanec za juho (pribl. 1,5 kg)
- 40 g maščobe
- 7,5 dl vode
- 1 žlička soli
- 100 g čebule (olupljene in grobo narezane)
- 2 korenčka (ostrgana in narezana na debelejše rezine)
svetla omaka
- 50 g masla
- 50 g moke
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica grobo narezanega peteršilja
Postopek
- Piščanca razrežemo na osem kosov. Meso zložimo v pomaščen pekač in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C do svetlo rjave barve. Kose piščančjega mesa poberemo iz pekača in ga v osoljeni vodi, ki smo ji dodali čebulo in korenček, do mehkega skuhamo. Juho odcedimo in prihranimo. S kosov mesa odstranimo kožo in kosti, meso pa narežemo na primerno velike kose.
Iz masla in moke pripravimo svetlo prežganje ter dolijemo prihranjeno juho. Dodamo meso in peteršilj; jed po okusu začinimo.
Kot priloga teknejo testenine ali maslen riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sataraš
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.