© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje meso v beli omaki

Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.

Piščančje meso v beli omaki

Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Eingemachtes Suppenhuhn mit Reis

Sestavine

  • 1 piščanec za juho (pribl. 1,5 kg)
  • 40 g maščobe
  • 7,5 dl vode
  • 1 žlička soli
  • 100 g čebule (olupljene in grobo narezane)
  • 2 korenčka (ostrgana in narezana na debelejše rezine)

svetla omaka

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica grobo narezanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 piščanec za juho (pribl. 1,5 kg)
  • 40 g maščobe
  • 7,5 dl vode
  • 1 žlička soli
  • 100 g čebule (olupljene in grobo narezane)
  • 2 korenčka (ostrgana in narezana na debelejše rezine)

svetla omaka

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica grobo narezanega peteršilja

Postopek

1
  1. Piščanca razrežemo na osem kosov. Meso zložimo v pomaščen pekač in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C do svetlo rjave barve. Kose piščančjega mesa poberemo iz pekača in ga v osoljeni vodi, ki smo ji dodali čebulo in korenček, do mehkega skuhamo. Juho odcedimo in prihranimo. S kosov mesa odstranimo kožo in kosti, meso pa narežemo na primerno velike kose.
2

Iz masla in moke pripravimo svetlo prežganje ter dolijemo prihranjeno juho. Dodamo meso in peteršilj; jed po okusu začinimo.

3

Kot priloga teknejo testenine ali maslen riž.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.