Kaj boste skuhali danes?
Telečji zvitki s cvetačnim tatarjem in šparglji
Telečji zvitki s cvetačnim tatarjem in šparglji
Sestavine
- 1 kg telečjega hrbta brez kosti
- 2 vejici rožmarina
- 5 vejic timijana
- olje makadamije
- 2 dl belega vina
nadev
- sol
- sončnično olje
- 300 g cvetače
- 20 g majoneze
- 50 g gorčičnih semen
- 500 g špargljev
- jabolčni kis
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 1 kg telečjega hrbta brez kosti
- 2 vejici rožmarina
- 5 vejic timijana
- olje makadamije
- 2 dl belega vina
nadev
- sol
- sončnično olje
- 300 g cvetače
- 20 g majoneze
- 50 g gorčičnih semen
- 500 g špargljev
- jabolčni kis
Postopek
Timijanu in rožmarinu osmukamo lističe, jih drobno sesekljamo in zmešamo z 2 žlicama olja makadamije in soljo. Z začinjenim oljem premažemo telečji hrbet in ga za nekaj ur postavimo na hladno.
Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo nadev. Cvetačo očistimo in natrgamo na debelejše cvetke. V vreli slani vodi jo kuhamo toliko časa, da ostane še čvrsta. Nato jo ohladimo v mrzli vodi in odcedimo. Ohlajeno cvetačo sesekljamo, dodamo ji gorčična semena, majonezo in po potrebi začinimo.
V ponvi segrejemo sončnično olje in na močnem ognju opečemo telečji hrbet; na vsaki strani ga pečemo 2 minuti. Nato meso preložimo v primerno velik pekač, prilijemo belo vino in še malo sončničnega olja. Meso pečemo v pečici pri temperaturi 160 °C približno 40 minut. Vmes ga večkrat prelijemo z omako, ki nastane pri pečenju. Spečemo ga tako, da je na sredini še malo rožnato. Pečeno meso ohladimo, narežemo na tanke rezine, premažemo s pripravljenim cvetačnim nadevom in zavijemo v zvitke.
Surove šparglje narežemo na tanke rezance in začinimo s kisom, oljem makadamije in soljo. Telečje zvitke postrežemo s šparglji in solato, lahko tudi z žličniki krompirjevega pireja, začinjenega s kurkumo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušen cel piščanec z zelenjavo
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!