© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Dišeče poširane hruške v čokoladni omaki

Jesenska sladica

Dišeče poširane hruške v čokoladni omaki

Jesenska sladica

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hruske-v-cokoladni-omaki-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g rjavega sladkorja
  • 6 dl vode
  • 1 cimetova palčka
  • 2 trakova limonove lupine
  • 1 janeževa zvezda
  • 1 vaniljev strok (vzdolžno prerezan)
  • 5 nageljnovih žbic
  • košček svežega ingverja
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

omaka

  • 150 g kakovostne temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl polnomastnega mleka
  • ščepec cimeta

Sestavine

  • 400 g rjavega sladkorja
  • 6 dl vode
  • 1 cimetova palčka
  • 2 trakova limonove lupine
  • 1 janeževa zvezda
  • 1 vaniljev strok (vzdolžno prerezan)
  • 5 nageljnovih žbic
  • košček svežega ingverja
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

omaka

  • 150 g kakovostne temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl polnomastnega mleka
  • ščepec cimeta

Postopek

1

Limono olupimo z lupilnikom za zelenjavo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Hruške operemo in olupimo. V kozici, v kateri bomo poširali hruške, pripravimo začimbni sirup. Sladkor zavremo z vodo in vsemi začimbami. Kuhljamo 10 minut, nato dodamo hruške, pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se hruške zmehčajo. Odstavimo z ognja in prihranimo. Hruške lahko v sirupu skuhamo tudi dan ali dva prej in jih skupaj s tekočino shranimo v hladilniku.

2

Pripravimo še čokoladno omako. V kozici zavremo mleko in smetano s ščepcem cimeta. Dodamo na koščke narezano čokolado, odstavimo z ognja in mešamo, da se čokolada raztopi. Preden hruške postrežemo, jih primemo za pecelj in cele potopimo v čokoladno omako ali pa jih z omako prelijemo. Postrežemo jih s kepico vaniljevega sladoleda.

Priljubljeni recepti

Piščanec z gorgonzolo in pršutom ter grahov pire

Piščanec za družinsko kosilo

Enostavno

Pečen fižol po grško

»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.

2 h 20 min
Enostavno

Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem

Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.

10 min
Enostavno

Rjavčki

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.