© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dišeče poširane hruške v čokoladni omaki

Jesenska sladica

Dišeče poširane hruške v čokoladni omaki

Jesenska sladica

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hruske-v-cokoladni-omaki-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g rjavega sladkorja
  • 6 dl vode
  • 1 cimetova palčka
  • 2 trakova limonove lupine
  • 1 janeževa zvezda
  • 1 vaniljev strok (vzdolžno prerezan)
  • 5 nageljnovih žbic
  • košček svežega ingverja
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

omaka

  • 150 g kakovostne temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl polnomastnega mleka
  • ščepec cimeta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g rjavega sladkorja
  • 6 dl vode
  • 1 cimetova palčka
  • 2 trakova limonove lupine
  • 1 janeževa zvezda
  • 1 vaniljev strok (vzdolžno prerezan)
  • 5 nageljnovih žbic
  • košček svežega ingverja
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

omaka

  • 150 g kakovostne temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl polnomastnega mleka
  • ščepec cimeta

Postopek

1

Limono olupimo z lupilnikom za zelenjavo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Hruške operemo in olupimo. V kozici, v kateri bomo poširali hruške, pripravimo začimbni sirup. Sladkor zavremo z vodo in vsemi začimbami. Kuhljamo 10 minut, nato dodamo hruške, pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se hruške zmehčajo. Odstavimo z ognja in prihranimo. Hruške lahko v sirupu skuhamo tudi dan ali dva prej in jih skupaj s tekočino shranimo v hladilniku.

2

Pripravimo še čokoladno omako. V kozici zavremo mleko in smetano s ščepcem cimeta. Dodamo na koščke narezano čokolado, odstavimo z ognja in mešamo, da se čokolada raztopi. Preden hruške postrežemo, jih primemo za pecelj in cele potopimo v čokoladno omako ali pa jih z omako prelijemo. Postrežemo jih s kepico vaniljevega sladoleda.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.