Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g rjavega sladkorja
- 6 dl vode
- 1 cimetova palčka
- 2 trakova limonove lupine
- 1 janeževa zvezda
- 1 vaniljev strok (vzdolžno prerezan)
- 5 nageljnovih žbic
- košček svežega ingverja
- 4 zrele hruške
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
omaka
- 150 g kakovostne temne čokolade
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl polnomastnega mleka
- ščepec cimeta
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 400 g rjavega sladkorja
- 6 dl vode
- 1 cimetova palčka
- 2 trakova limonove lupine
- 1 janeževa zvezda
- 1 vaniljev strok (vzdolžno prerezan)
- 5 nageljnovih žbic
- košček svežega ingverja
- 4 zrele hruške
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
omaka
- 150 g kakovostne temne čokolade
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl polnomastnega mleka
- ščepec cimeta
Postopek
Limono olupimo z lupilnikom za zelenjavo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Hruške operemo in olupimo. V kozici, v kateri bomo poširali hruške, pripravimo začimbni sirup. Sladkor zavremo z vodo in vsemi začimbami. Kuhljamo 10 minut, nato dodamo hruške, pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se hruške zmehčajo. Odstavimo z ognja in prihranimo. Hruške lahko v sirupu skuhamo tudi dan ali dva prej in jih skupaj s tekočino shranimo v hladilniku.
Pripravimo še čokoladno omako. V kozici zavremo mleko in smetano s ščepcem cimeta. Dodamo na koščke narezano čokolado, odstavimo z ognja in mešamo, da se čokolada raztopi. Preden hruške postrežemo, jih primemo za pecelj in cele potopimo v čokoladno omako ali pa jih z omako prelijemo. Postrežemo jih s kepico vaniljevega sladoleda.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.
Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem
Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.