© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz pečenega pastinaka in kostanja

Solata iz pečenega pastinaka in kostanja

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 5–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata iz pecenega pastinaka in kostanja

Jesenska solata z medom in rožmarinom je čudovita priloga pečenki.

Sestavine

  • 500 g pastinaka
  • oljčno olje
  • 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 žlička bistrega medu
  • 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g pastinaka
  • oljčno olje
  • 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 žlička bistrega medu
  • 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak po dolžini razrežemo na četrtine, položimo na nizek pekač in pomešamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 20 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in med pastinak vmešamo kostanj ter grobo nasekljan rožmarin, enakomerno pokapamo z medom in pečemo še 10 do 15 minut. Pustimo, da se ohladi.

2

Solatne liste zmešamo z oljčnim oljem, jih solimo in popramo ter naložimo na velik krožnik. Po solati razporedimo pastinak, kostanj in sokove, ki so se nabrali pri peki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.