
Solata iz pečenega pastinaka in kostanja
Solata iz pečenega pastinaka in kostanja

Jesenska solata z medom in rožmarinom je čudovita priloga pečenki.
Sestavine
- 500 g pastinaka
- oljčno olje
- 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
- 2 vejici rožmarina
- 1 žlička bistrega medu
- 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
- sol
- poper

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 500 g pastinaka
- oljčno olje
- 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
- 2 vejici rožmarina
- 1 žlička bistrega medu
- 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak po dolžini razrežemo na četrtine, položimo na nizek pekač in pomešamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 20 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in med pastinak vmešamo kostanj ter grobo nasekljan rožmarin, enakomerno pokapamo z medom in pečemo še 10 do 15 minut. Pustimo, da se ohladi.
Solatne liste zmešamo z oljčnim oljem, jih solimo in popramo ter naložimo na velik krožnik. Po solati razporedimo pastinak, kostanj in sokove, ki so se nabrali pri peki.