
Kaj boste skuhali danes?
Zvitki s telečjimi jetri, panceto in rožmarinom
Slastni mesni zvitki za popestritev nedeljskega jedilnika
Zvitki s telečjimi jetri, panceto in rožmarinom
Slastni mesni zvitki za popestritev nedeljskega jedilnika

Sestavine
- 1 kg krompirja
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- 4 rezine telečjih jeter (vsaka približno 150 g)
- 16 rezin pancete
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 1⁄2 žlice balzamičnega kisa
nadev
- 120 g rezin pancete
- 2 žlici nasekljanih lističev rožmarina in še 4 večje vejice
- 2 stroka česna

Nevidni jabolčni kolač: jesenski hit, ki navdušuje splet
Nevidni jabolčni kolač je jesenski hit družbenih omrežij: sočna sladica s tankimi rezinami jabolk, ki navduši z lahkotnostjo in preprostostjo.

Zrezki v omaki, ki jih pripravite hitro in brez kompliciranja
Med jedmi, ki se vedno znajdejo na domačih jedilnikih, so gotovo zrezki v smetanovi omaki.

Tako tanka riba, pa tako zakomplicirana
Čeprav polenovka izvira s severa Evrope, je že stoletja ena najbolj priljubljenih rib ob Jadranu. Njena pot v naše kraje je ovita v legende.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- 4 rezine telečjih jeter (vsaka približno 150 g)
- 16 rezin pancete
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 1⁄2 žlice balzamičnega kisa
nadev
- 120 g rezin pancete
- 2 žlici nasekljanih lističev rožmarina in še 4 večje vejice
- 2 stroka česna
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Neolupljen krompir damo na velik plitev pekač in ga pečemo 1 uro do 1 uro in 15 minut, da se popolnoma zmehča.
Medtem pripravimo nadev za zvitke. V ponev damo drobno nasekljano panceto, nasekljan rožmarin in drobno nasekljan česen ter na srednji temperaturi vse hrustljavo popražimo. Pustimo, da se mešanica popolnoma ohladi.
Vsako rezino jeter obložimo z zvrhano žlico nadeva in rožmarinovo vejico ter zvijemo v zvitek. Na delovno površino položimo 4 rezine pancete, tako da se malce prekrivajo, in vanje tesno zavijemo zvitek. Ponovimo s preostalo panceto in jetri.
V majhno kozico nalijemo piščančjo jušno osnovo in jo segrevamo, da povre za dve tretjini. Dodamo balzamični kis in prihranimo na toplem.
Krompir vzamemo iz pečice in temperaturo znižamo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Nepregorno ponev z malo olja segrejemo na srednji temperaturi in v njej po vseh straneh popečemo zvitke, da se zlato rjavo obarvajo in hrustljavo zapečejo. Ponev z zvitki prenesemo v pečico za 7 do 8 minut, da se jetra skoz in skoz spečejo.
Ko se krompir toliko ohladi, da ga lahko primemo, ga razpolovimo, iz olupka postrgamo sredico in jo pretlačimo s 4 žlicami olja in soljo. Žlico zmečkanega krompirja položimo na sredino vsakega krožnika, nanj pa posadimo jetrni zvitek. Pokapamo z balzamično jušno osnovo in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.
Sirup iz bezgovih jagod
Zrele bezgove jagode je treba ujeti, preden jih pozobajo ptiči