Kaj boste skuhali danes?
Goveji jezik s šparglji
Goveji jezik s šparglji
Sestavine
- 500 g govejega jezika
- 300 g špargljev
- 100 g staranega tolminca
- šopek svežih zelišč (timijan, pehtran)
- 3 dl oljčnega olja
- 2 rumenjaka
- sol
- poper
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
- 500 g govejega jezika
- 300 g špargljev
- 100 g staranega tolminca
- šopek svežih zelišč (timijan, pehtran)
- 3 dl oljčnega olja
- 2 rumenjaka
- sol
- poper
Postopek
Goveji jezik skuhamo do mehkega in ga olupimo. Šparglje v slani vodi na hitro blanširamo (da ostanejo še hrustljavi).
Sir narežemo na tanke lističe. Iz oljčnega olja in rumenjakov pripravimo majonezo, jo solimo in popramo. Mlačen goveji jezik narežemo na tanke rezine in ga obložimo s šparglji in sirom. Solimo, popramo in začinimo s svežimi zelišči in domačo majonezo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Srnina s kutino
Ko imate napovedane bolj zahtevne goste, jim pripravite to slastno srnino s kutino.