© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveji jezik s šparglji

Goveji jezik s šparglji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveji jezik z belusi

Sestavine

  • 500 g govejega jezika
  • 300 g špargljev
  • 100 g staranega tolminca
  • šopek svežih zelišč (timijan, pehtran)
  • 3 dl oljčnega olja
  • 2 rumenjaka
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 500 g govejega jezika
  • 300 g špargljev
  • 100 g staranega tolminca
  • šopek svežih zelišč (timijan, pehtran)
  • 3 dl oljčnega olja
  • 2 rumenjaka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Goveji jezik skuhamo do mehkega in ga olupimo. Šparglje v slani vodi na hitro blanširamo (da ostanejo še hrustljavi).

2

Sir narežemo na tanke lističe. Iz oljčnega olja in rumenjakov pripravimo majonezo, jo solimo in popramo. Mlačen goveji jezik narežemo na tanke rezine in ga obložimo s šparglji in sirom. Solimo, popramo in začinimo s svežimi zelišči in domačo majonezo.

Priljubljeni recepti

Rižota s pečeno bučo hokaido

To je recept Barbare Radojlovič, ki jo bolje poznamo pod imenom in blagovno znamko Barbarella. O svojem receptu je zapisala: »Rižote so hrana za dušo, še posebno, kadar so v kombinaciji s kremnimi omakami in pečeno zelenjavo, kot je pečena buča hokaido.«

50 min
Enostavno

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

1 h
Enostavno

Dušeni goveji rep z bazilikinimi cmoki

Presenetite domače s posebnim kosilom!

3 h 50 min
Enostavno

Pesini rjavčki

Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.

1 h 20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.