© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Telečji frikando na viničarski način

Telečji frikando na viničarski način

Čas priprave 1 h + 24 ur mariniranja
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HG_Tafelspitz_Winzer-ARt_kuk_7130_11-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 750 g telečjega frikandoja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
  • 10 zrn črnega popra
  • 100 g prekajene gnjati
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice šipkove marmelade
  • 200 g črnega grozdja
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 750 g telečjega frikandoja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
  • 10 zrn črnega popra
  • 100 g prekajene gnjati
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice šipkove marmelade
  • 200 g črnega grozdja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Meso damo v primerno posodo. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. Rdeče vino pomešamo s čebulo, brinovimi jagodami in poprovimi zrni. Meso prelijemo s pripravljeno marinado in pustimo v pokriti posodi na hladnem 24 ur. Potem vzamemo meso iz marinade in ga osušimo.

2

Slanino narežemo na ozke trakove, jih popečemo na vročem olju in dodamo meso. Nato meso na vseh straneh močno popečemo, prelijemo z marinado (če je potrebno, dolijemo malo jušne osnove) in pokrito dušimo v prej segreti pečici pri 160 °C približno 40 minut.

3

Meso vzamemo iz pečice in ga na toplem prihranimo. Omako precedimo skozi gosto cedilo, povremo do primerne gostote, vmešamo šipkovo marmelado in odstavimo. Grozdje operemo, jagode razpolovimo in odstranimo koščice, potem pa grozdje vmešamo v omako, ki jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Meso narežemo na tanke rezine in postrežemo s pripravljeno omako.

Priljubljeni recepti

Endivijine kupole z ribjim nadevom in lečo

Endivija ali grenkolistna solata

55 min
Enostavno

Bučni njoki z žajbljem

2 h 10 min
Srednje zahtevno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.