Kaj boste skuhali danes?
Telečji frikando na viničarski način
Telečji frikando na viničarski način
Sestavine
- 750 g telečjega frikandoja
- 1 čebula
- 2,5 dl rdečega vina
- 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
- 10 zrn črnega popra
- 100 g prekajene gnjati
- 2 žlici olja
- 4 žlice šipkove marmelade
- 200 g črnega grozdja
- sol
- poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 750 g telečjega frikandoja
- 1 čebula
- 2,5 dl rdečega vina
- 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
- 10 zrn črnega popra
- 100 g prekajene gnjati
- 2 žlici olja
- 4 žlice šipkove marmelade
- 200 g črnega grozdja
- sol
- poper
Postopek
Meso damo v primerno posodo. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. Rdeče vino pomešamo s čebulo, brinovimi jagodami in poprovimi zrni. Meso prelijemo s pripravljeno marinado in pustimo v pokriti posodi na hladnem 24 ur. Potem vzamemo meso iz marinade in ga osušimo.
Slanino narežemo na ozke trakove, jih popečemo na vročem olju in dodamo meso. Nato meso na vseh straneh močno popečemo, prelijemo z marinado (če je potrebno, dolijemo malo jušne osnove) in pokrito dušimo v prej segreti pečici pri 160 °C približno 40 minut.
Meso vzamemo iz pečice in ga na toplem prihranimo. Omako precedimo skozi gosto cedilo, povremo do primerne gostote, vmešamo šipkovo marmelado in odstavimo. Grozdje operemo, jagode razpolovimo in odstranimo koščice, potem pa grozdje vmešamo v omako, ki jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Meso narežemo na tanke rezine in postrežemo s pripravljeno omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pogača z mocarelo, baziliko in pinjolami
V obedovanju na prostem je nekaj čarobnega, naj bo v bližnjem parku ali ko se odpravimo na izlet na morje.
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.