© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec na razpelu

Piščanec na razpelu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec na razpelu

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici kečapa
  • 2 žlici olja
  • mešanica začimb za perutnino
  • sol
  • lesena palica primerne dolžine, na enem koncu ošiljena
  • 2 kovinski nabodali
  • tanjša žica za povezovanje
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici kečapa
  • 2 žlici olja
  • mešanica začimb za perutnino
  • sol
  • lesena palica primerne dolžine, na enem koncu ošiljena
  • 2 kovinski nabodali
  • tanjša žica za povezovanje

Postopek

1

Očiščenega piščanca prerežemo na prsih, ga sploščimo in položimo na neošiljen konec palice ter označimo sredino perutničk in beder. Na označenih delih izvrtamo v palici tanjši luknji.

2

Razprtega piščanca natremo z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.

3

Piščancu po notranji strani na sredino hrbta položimo palico, s kovinskima nabodaloma prebodemo bedra in perutnice tako, da nabodali prebodeta tudi izvrtani luknji na palici. Skozi hrbet na dveh koncih z žico naredimo zanko okoli lesene palice in na zunanji strani hrbta žici trdno povežemo.

4

Palico z ošiljenim delom zabodemo v zemljo nad žerjavico pod približno 45-stopinjskim kotom. Med peko piščanca večkrat obrnemo in premažemo z maščobo. Čas peke je približno 1 uro, odvisen pa je od moči ognja in debeline piščanca.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.