Kaj boste skuhali danes?
Piščanec na razpelu
Piščanec na razpelu
Sestavine
- 1 piščanec
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino
- sol
- lesena palica primerne dolžine, na enem koncu ošiljena
- 2 kovinski nabodali
- tanjša žica za povezovanje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 piščanec
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino
- sol
- lesena palica primerne dolžine, na enem koncu ošiljena
- 2 kovinski nabodali
- tanjša žica za povezovanje
Postopek
Očiščenega piščanca prerežemo na prsih, ga sploščimo in položimo na neošiljen konec palice ter označimo sredino perutničk in beder. Na označenih delih izvrtamo v palici tanjši luknji.
Razprtega piščanca natremo z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.
Piščancu po notranji strani na sredino hrbta položimo palico, s kovinskima nabodaloma prebodemo bedra in perutnice tako, da nabodali prebodeta tudi izvrtani luknji na palici. Skozi hrbet na dveh koncih z žico naredimo zanko okoli lesene palice in na zunanji strani hrbta žici trdno povežemo.
Palico z ošiljenim delom zabodemo v zemljo nad žerjavico pod približno 45-stopinjskim kotom. Med peko piščanca večkrat obrnemo in premažemo z maščobo. Čas peke je približno 1 uro, odvisen pa je od moči ognja in debeline piščanca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.