© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec na razpelu

Piščanec na razpelu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec na razpelu

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici kečapa
  • 2 žlici olja
  • mešanica začimb za perutnino
  • sol
  • lesena palica primerne dolžine, na enem koncu ošiljena
  • 2 kovinski nabodali
  • tanjša žica za povezovanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici kečapa
  • 2 žlici olja
  • mešanica začimb za perutnino
  • sol
  • lesena palica primerne dolžine, na enem koncu ošiljena
  • 2 kovinski nabodali
  • tanjša žica za povezovanje

Postopek

1

Očiščenega piščanca prerežemo na prsih, ga sploščimo in položimo na neošiljen konec palice ter označimo sredino perutničk in beder. Na označenih delih izvrtamo v palici tanjši luknji.

2

Razprtega piščanca natremo z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.

3

Piščancu po notranji strani na sredino hrbta položimo palico, s kovinskima nabodaloma prebodemo bedra in perutnice tako, da nabodali prebodeta tudi izvrtani luknji na palici. Skozi hrbet na dveh koncih z žico naredimo zanko okoli lesene palice in na zunanji strani hrbta žici trdno povežemo.

4

Palico z ošiljenim delom zabodemo v zemljo nad žerjavico pod približno 45-stopinjskim kotom. Med peko piščanca večkrat obrnemo in premažemo z maščobo. Čas peke je približno 1 uro, odvisen pa je od moči ognja in debeline piščanca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.