© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničev kolač s kokosom

Kolač brez laktoze, ki navduši prav vse

Borovničev kolač s kokosom

Kolač brez laktoze, ki navduši prav vse

Čas priprave 1 h 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
borovnicev kolac s kokosom

Sestavine

  • 2,5 dl sončničnega ali repičnega olja
  • 3 jajca
  • 225 g sladkorja
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 50 g kokosove moke
  • 1,75 dl sojinega mleka
  • 150 g svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica moke
  • maslo za model
  • sladkor v prahu za posip
  • borovnice, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2,5 dl sončničnega ali repičnega olja
  • 3 jajca
  • 225 g sladkorja
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 50 g kokosove moke
  • 1,75 dl sojinega mleka
  • 150 g svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica moke
  • maslo za model
  • sladkor v prahu za posip
  • borovnice, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Model premažemo z maslom. V veliki skledi stepemo olje z jajci, sladkorjem in vaniljevo aromo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in kokosovo moko. Suho mešanico nato izmenjaje z mlekom dodajamo stepeni zmesi v skledi tako, da začnemo in končamo z moko.

2

Četrtino testa damo v model. V preostalo testo vmešamo borovnice, ki jih pred tem pomokamo, da ne padejo na dno, in ga nadevamo v model. Pečemo eno uro do uro in četrt ali toliko časa, da lesena palčka, s katero naredimo preizkus, ostane čista, ko jo potegnemo iz testa. Če testo prehitro porjavi, ga pokrijemo s folijo.

3

Kolač ohlajamo 10 minut v modlu, nato ga zvrnemo na rešetko in ohladimo do konca. Luknjo v sredini kolača napolnimo z borovnicami, posujemo ga s sladkorjem v prahu in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.